Na który model 46-47 cali się zdecydować?

cube4

New member
Witam,

mam mega dylemat z wyborem TV - czytam testy i mam wrażenie, że wiem mniej niż wiedziałem :)
Dlatego naprawdę ogromna prośba o pomoc.

Ważne info plus to co najbardziej się dla mnie liczy:
odległość od tv to 3 m - oglądam na wprost telewizora.
pokój średnio nasłoneczniony - nie powinno być dużych problemów
sygnał - docelowo z kablówki UPC z kanałami i SD i HD
fajnie żeby dobrze współpracował z laptopem w razie potrzeby
gry z konsoli - b. rzadko więc nie jest to najważniejsze
zależy mi na dobrym obrazie SD
oglądane będą głównie seriale TVP/Polsat/TVN, wiadomości TVN24, piłka nożna (Canal +), filmy z DVD
chciałbym aby miał 3D, ale najważniejszy jest dla mnie obraz SD i HD bez trójwymiaru

Zastanawiam się nad kilkoma modelami, które tu na forum zbierają dobre recenzje i są polecane:

Toshiba 46TL933
Philips 46PFL5507K

oraz nad modelem, który nie jest tu nigdzie polecany, ale jego "lepszy brat" - 830 już bardzo tak:

Sharp 46LE730E

do tego trzy modele, które tutaj raczej nigdzie się nie przewijają, a opinie klientów w sieci są całkiem całkiem:

Sony KDL-46EX720
LG 47LW5500
LG 47LM620S

Innych nie biorę pod uwagę (albo są za drogie, albo mi się z wyglądu nie podobają, a plazmy nie chcę)

Czy moglibyście wskazać które modele powinienem przede wszystkim brać pod uwagę ? Interesuje mnie też czy ten Sharp 730E jest warty zainteresowania w porównaniu do Philipsa i Toshiby ?
Oraz co z tym Sony i LG - czy faktycznie odstają od tych powyższych ?

Z góry dziękuję za opinie :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz graniczną odległość od ekranu więc bardzo ważne jest skalowanie obrazu.
Siedzisz na wprost czy również z boków ?

cube4

New member
kiki, a co sądzisz o tym Sharpie 730 ? Bo 830 bardzo zachwalasz, a ten niższy model dużo jest gorszy ?

cube4

New member
ok dzięki

skoro polecasz najbardziej tego Philipsa, to jeszcze jedno pytanie tylko - o inny model Philipsa w porównaniu do tego 5507 - 47pfl7606k - co sądzisz o tym modelu ? bo cenowo b. podobny.

Do góry