n na kartę - czy warto?

Yobel

New member
Praktycznie wszystko zawiera się w temacie. Czy warto wybrać opcję za 39 albo 59zł? Czy jakość odbioru na HDTV jest dobra, mowa naturalnie o obrazie? Czy nie oszukują z dostępnością kanałów na swojej oficjalnej stronie i wszystko jest? Czy łatwo ewentualnie zerwać umowę?

Ile to kosztuje karta CI + antena satelitarna? Ile wynoszą wszystkie opłaty na dzień dobry w tej opcji?
Ściągnąłem sobie cennik z n.pl ale te tabelki mają tak samo czytelne jak operatorzy komórkowi;)

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Nie warto brać "n na kartę" - lepiej Smart HD to w chwili obecnej chyba najlepsza oferta pre-prepaidowa .Miesięczne doładowanie kosztuje 20zł ,a gdybyś doładował od razu na cały rok to 180zł, wtedy wychodzi miesiąc po 15 zł taniej nic nie znajdziesz

Yobel

New member
Ale nie chcę kupować dodatkowego dekodera, mam smart tv, podłączę sobie kartę, antenę sat i gra :) Tylko pytanie czy faktycznie obraz jest dobry, a obsługa n-ki przyjazna. No i czy ew. mogę zastosować przedłużacz do anteny satelitarnej bo kabel chyba będę ciągnął przez całe mieszkanie.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli masz złącze CI (lub CI+) w telewizorze to potrzeba moduł systemu Conax więc albo kupisz moduł "n na kartę HD" w cenie 179zł (w tym opłacone trzy miesiące) ,albo kartę Smart HD (lub kartę tnk sd po migracji ) włożysz w moduł np .Conax Smith ok.139zł i włożysz do gniazda w telewizorze

Do telewizora trzeba podłączyć antenę z konwerterem .Antena powinna być o średnicy 70-80cm ,możesz kupić np.Coraba (ta firma wytwarza anteny dla Polsatu ) ,świetne produkty robi portugalski Famaval ,możesz też kupić antenę Technisata (w sklepie Euro AGD kosztuje 99zł),albo jakąś inną .Jeżeli tuner satelitarny wbudowany w telewizorze wspiera Diseq warto do anteny o średnicy 80cm kupić monoblocka (np.Inverto ok.49zł) umożliwi odbiór programów z dwóch satelit Hotbird + Astra .Na Astrze jest bardzo dużo fajnych darmowych programów (13 darmowych programów HD )

Do góry