n-ka zgrywanie z turbodekodera

sylwka265

New member
jak nagrać

witam chciałabym dowiedzieć się jak zgrać nagrane na dysk w "n" na laptopa, pomóżcie są tam najważniejsze rzeczy dla mojego dziecka - bajki o muszkieterach - i sami rozumiecie, że muszę. Jak podłączam do dekodera i laptopa kabel HDMI to się nic nie dzieje, co mam zrobić?

JackS.

New member
Bez reklam
witam chciałabym dowiedzieć się jak zgrać nagrane na dysk w "n" na laptopa, pomóżcie są tam najważniejsze rzeczy dla mojego dziecka - bajki o muszkieterach - i sami rozumiecie, że muszę. Jak podłączam do dekodera i laptopa kabel HDMI to się nic nie dzieje, co mam zrobić?

Tu znajdziesz dokładne informacje na ten temat.

Gucio50

New member
Bez reklam
witam,
jest jakis sposób na zgranie jakiegoś filmu nagranego uprzednio na turbodekoder?

Jeżeli adowala Cie jakosć DVD, to nagrane programy mozesz zapisać za pomocą złącza euro na nagrywarce DVD.

Niestety filmy z VOD maja softwarową blokadę ochrony praw autorskich i moja nagrywarka DVD Panasonic wywala komunikat, "ten program jest zabezpieczony przed kopiowaniem."

Ale nagrane programy, filmy czy koncery z HBO zapisuje bez łaski.:D

Stanley

Member
Bez reklam
Wszystko się DA :)

link

tylko jeszcze hdcp remover jest potrzebny

cena 390zł

Tak, tylko - o ile dobrze zrozumiałem - domniemywam, że zgranie tym sposobem (albo chociażby wcześniej wspomnianą nagrywarką DVD) będzie trwało tyle czasu, ile trwa źródłowy materiał odtwarzany z normalną prędkością. Zatem trochę jak w zamierzchłych czasach przegrywało się z magnetowidu na magnetowid: jeżeli na dysku mamy nagrane np. 100 godzin i zechcemy to wszystko przegrać - tyle czasu potrwa zgrywanie...

Natomiast ja (i wątkotwórca chyba też) miałem na myśli wyciągnięcie zawartości dysku jako plików. No ale skoro piszecie, że w domowych warunkach jest to praktycznie niemożliwe, ja w to wierzę ;-) Zresztą domyślałem się, że zapewne tęgie głowy nad tym myślały, aby nie było to takie proste.

Pozdrawiam -

Stanley

Do góry