Multiroom n - czy możliwy mix połączenia

daroda

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witajcie,
Mam multiroom standard, 3 dekodery - 1 czarny, 2 białe. Pytanie, czy możliwe jest połączenie ich na zasadzie miksu:
- z czarnego jeden kabel do routera i poprzez niego do białego
- druga skrętka bezpośrednio z czarnego do białego (brak wejść w routerze).

Powiedźcie, czy dobrze kombinuję: poprzez router robię konfigurację automatyczną, a w tym bezpośrednio połączonym z recorderem ustawiam ręcznie (choć musze się tego gdzieś nauczyć). W tym ostatnim przypadku kabel scrossowany.
Będzie działało?
Przychodzi mi do głowy jeszcze sposób na ominięcie konfiguracji ręcznej: czy jesli na chwilę wepnę bielucha w sieć z routerem i skonfiguruję automatycznie, a potem podepnę bezpośrednio przez scrossowany kabel do czarnucha, to będzie działało?

JackS.

New member
Bez reklam
Witajcie,
Mam multiroom standard, 3 dekodery - 1 czarny, 2 białe. Pytanie, czy możliwe jest połączenie ich na zasadzie miksu:
- z czarnego jeden kabel do routera i poprzez niego do białego
- druga skrętka bezpośrednio z czarnego do białego (brak wejść w routerze).
Ciekawy jestem jak zamierzasz włożyć 2 wtyczki RJ45 do jednego gniazda RJ45 w czarnym dekoderze.

Dowolnym switchem jesteś w stanie rozszerzyć ilość gniazd LAN rutera.

daroda

Klub HDTV.com.pl
VIP
Słuszność! Nie da rady. Inne pytanie - mam wolny router (bez wifi). Czy mogę go zastosować jako switch? To znaczy przejśc do niego z pierwszego routera wtyczką RJ45 i w następnych trzech gniazdach będzie rozdzielony sygnał?

Do góry