Multiroom HD - bez przewodów / kabli.

mrnikt

New member
Witam
Dostałem do rozwiązania następującą kwestię.
W dość dużym domu należy zapewnić opcję multiroom HD z tym zastrzeżeniem, że raczej nie powinno się ciągnąć kabli. W zasadzie nie ma wymagania jaka platforma cyfrowa ma być zamontowana.
To co udało mi się ustalić:
1. Opcja n + multiroom premium - tu daje się połączyć dekodery po wifi i nie ma konieczności ciagnięcia kabli od anteny do 2 dekodera. Minus to możliwość obsługi tylko 2 dekoderów - 2 TV
2. Cyfra + multiroom - tu wydaje mi się, że oba dekodery muszą być podpiete do instalacji antenowej , rozdział uprawnień mozna wykonać albo oryginalnym multiroomem cyfry albo innym spliterem (tu mozna do 8 dekoderów - clone+) - no ale niestety trzeba ciągnąc kabel antenowy do każdego dekodera.

Czy jest jakaś inna możliwość bezprzewodowego rozdzielenia sygnału HD z anteny satelitarnej / dekodera "serwera / mastera" na kilka TV ? Oczywiście z zachowaniem funkcji multiroom.

W ostateczności może da się wykorzystać położoną w domu skrętkę - ważne aby nie trzeba było ciągnąć dodatkowych kabli antenowych do dekoderów.

Pozdrawiam
Kris

Ostatnia edycja:

mrnikt

New member
A jak pozostale dekodery pobieraja uprawnienia z karty ??? Bo popularny Clone+ nie dziala z N-ka?

Sent from my GT-I900 using Tapatalk 2

Do góry