Przymierzam się do kupienia czegoś co będzie odtwarzać filmy MKV FullHD bez przycięcia. Niestety takich mój laptop nie potrafi zdzierżyć przycinając się a i do innych filmów trzeba kodeki które różnie działają z róznymi odtwarzaczami itp. Postanowiłem więc kupić coś co jednoczesnie nie będzie żarło tyle pradu co komp a i odtworzy wszystko. Szukałem w necie i znalazłem kilka głównie na stronie http://www.humanmedia.pl/oferta.html [humanmedia.pl] które wydają się całkiem dobre i kosztuja 600zł wzwyż. Ale są też tańsze kosztujące 350zł np FERGUSON ARIVA HD110 a z tego co widzę to formaty audio i video odtwarza te same więc czym się róznią? Nie miałem styczności z takimi odtwarzaczami więc jakbyście mogli jakiś doradzić z tych co podałem a także jakieś i inne wchodzą w grę. Wiadomo, że im taniej tym lepiej jednak limit ceny to max 1000zł Dysk sobie znajdę do niego oddzielnie. Zastanawia mnie też czy one odtwarzają serio wszystko. MIałem rózne odtwrzacze DVD Divx i kazdy miał coś czego nie odtwarzał badz coś przy czym się czkał. Czy kupujac sprzet za 600-1000zł mam 100% pewność, że nie będzie się ciął przy MKV 1080p przy sporym bitrate? Tzn zalezy mi, żeby odtwarzał wszystko od nowych formatów video MKV, takich zakodowanych w Divx7 czy WMVHD itp także przez zwykłe zakodowane w Divx5, Xvid itp. Zatem prosze o polecenie czegoś co odtworzy wszystko i nie będzie się czkał.
P.S. Czy na tych odtwarzaczach można odtworzyć filmy z BlueRay bądz HD-DVD przeniesione na HDD?
P.S. Czy na tych odtwarzaczach można odtworzyć filmy z BlueRay bądz HD-DVD przeniesione na HDD?