Możesz spędzić dzień bez smartfona?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Możesz spędzić dzień bez smartfona?

Dobra czy zła wiadomość dla cywilizacji? Prawie połowa właścicieli smartfonów nie może się obejść bez urządzenia więcej niż jeden dzień ...

Specjalista od dystrybucji treści cyfrowych, firma Limelight Networks przeprowadziła w dziesięciu krajach badanie dotyczące interakcji społeczeństwa z mediami cyfrowymi oraz wpływu technologii na ich życie.

Na pytanie "Jak długo można się obejść bez swojego ulubionego urządzenia? 48% uczestników twierdzi, że nie może obejść się bez smartfonu dłużej niż jeden dzień. Następnym urządzeniem jest komputer, aż 33% społeczeństwa nie może się z nim rozstać na dużej niż 24 godziny. Źródło: Advanced Television, avcesar

brodacz

Active member
Bez reklam
Gdyby nie nowe ciekawe funkcje to pewnie do dziś bym z niego nie korzystał. Jednak możliwość płacenia telefonem (wczoraj uratował mi przy kasie życie bo zapomniałem karty), GPS z informacją o korkach i przyzwoity aparat fotograficzny z kamerą 4k to właściwie główne powody, dla których od 2 lat jest u mnie na kieszeni.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wszystko ok Kolego, tylko to nie zmienia faktu, ze wiele osób jest uzależnionych od tego gadżetu w mniejszym bądź większym stopniu. Przykładów cała masę można by było podawać z życia codziennego. Myslę, że za kilka lat będą kluby, które będa podobne do tych co chodzą się leczyć alkoholicy itp.. zresztą już o tym lekarze mówią, więc to żadna nowość.

Do góry