Monitor i telewizor w jednym - który wybrać ?

josephik

New member
Witam
Ostatni raz pisałem szukając TV i dzięki Waszej pomocy zakupiłem Toske z podpisu i jestem bardzo zadowolony.
Teraz planuje zakup monitora z wbudowanym tunerem TV i 2 HDMI o wielkości 22" - oczywiście im tańszy tym lepiej.
Po przejrzeniu kilkudziesięciu modeli wybór padł na Samsunga T22A350. Byłem już przekonany do zakupu ale zauważyłem model wyższy T22A550.
Niestety nigdzie nie mogę znaleźć różnic między nimi.
Stąd moja prośba - może ktoś się orientuje czy to tylko zmiana kosmetyczna wyglądu czy jakieś znaczące zmiany techniczne?
a może macie inne propozycje w podobnym zakresie cenowym ( będzie używany 50% monitor i 50% TV )
pozdrawiam

edit:
wpadł mi w oko tez TV Samsunga LE22D450 może o n im coś wiecie więcej

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Od niejednego sprzedawcy słyszałem opinię, że jeśli przynajmniej 25% czasu monitora z tunerem dvb-t ma być wykorzystywane do telewizji, a nie PC/Konsoli, to lepiej wybrać zwykły telewizor.
Przy 22calach
Samsung 22ES5000
Toshiba 23EL933
LG 22LS5300

Wszystkie podane wyżej oczywiście mają full hd :)
Przy tak małej wielkości każdy będzie dobrym wyborem - różnice w obrazie będą minimalne.

josephik

New member
kwota do 800 max
tego LG nie mogę znaleźć w polskich sklepach
tośka wydaje się być ok tym bardziej ze mam do tej marki sentyment
samsung ma 1 hdmi wiec odpada

a te monitory co podałem nie nadają się?
dziś jeszcze widziałem mantę 2203 bodajże - ma wszystko ale marka słaba

paeru

New member
Bez reklam
Kiki, w życiu nie widziałem 22SL833, a Ty któryś raz z rzędu ją polecasz. Skąd masz taki TV?

Toshiba 23EL933 to chyba najlepszy stosunek jakości do ceny w tym przedziale, minus - kiepskie kąty i piony, z przodu obraz jest bardzo dobry.

josephik

New member
za wasza radą zacząłem szukać telewizorów a nie monitorów z tunerem
na polu walki zostały

Philips 22PFL3507H
Samsung LE-22D450
Sharp LC-22LE430E
Sharp LC-22LE320
Toshiba 23EL933G

kieruje sie w strone philla i toshiby choc Sharp LC-22LE430E tezj jest ok i ale juz nigdzie nie jest dostepny

co myslicie o nich, który oferuje najlepsza jakość, czerń, kąty itd?

Ostatnia edycja:

josephik

New member
hehe no nieźle
kiki w sharpa
ty w toske
a ja sie przychylam na strone philla bo ma 3 hdmi, dlna i inne pierdoly
i wez tu dobrze wybierz

paeru

New member
Bez reklam
Jak chcesz wydać koło 1000 to poszukaj Toshiby 23RL933 - większa, również posiada DLNA i 3HDMI, przy okazji bardzo dobra czerń, bardzo dobre kąty - prawie w ogóle nie zmienia koloru, a przede wszystkim ma całkowicie matową matrycę, a przy tym świeci bardzo dobrze.

Tego Philipsa nie widziałem na oczy, nie ma ich w MM, także się nie wypowiem.

Do góry