I co powiedzieli przy zgłaszaniu - że to naprawią, czy że tak może być? Bo jak ja przed chwilą im zgłosiłem to stwierdzili, że nie wiedzą, czy to naprawią - bo ten typ tak ma. Że się postarają. Nie wiem już co o tym myśleć.Czyli co robią, żeby to poprawić? Coś dokręcają, przesuwają, wytłumiają?
Serwis notabene zareagował wzorowo, w sobotę zgłoszone, dzisiaj już kurier był odebrać.
Działają szybko - na dziś mam już kuriera umówionego. Miejmy nadzieję, że naprawią i tak samo szybko odeślą.Jak zrobili edypowi to i Wam![]()
Serwis mógł by się tak tłumaczyć gdyby nie wiedział co z tym zrobić, a tak niech się po prostu zajmie tym co umie najlepiej czyli NAPRAWIANIEM.I ja dołączyć mogę do grona osób posiadających buczącego MSW-10..
Po przedstawieniu problemu do działu serwisu i wypełnieniu formularza z opisem usterki dostałem informację z serwisu tej treści :
``taka praca subwoofera MSW10 jest nam znana ale Inżynierowie z Monitora Audio poinformowali nas , że jest to niestety taka konstrukcja subwoofera i z tego powodu tez wynika jego charakter pracy i my jako serwis nie wyeliminujemy tego.``
Teraz niewiem już co dalej robić bo cos serwis nie za bardzo chce mi suba wziąć do siebie![]()
Tylko co zrobili? Nie umiem doczytać, może ktoś dla mnie rozszyfruje: Skan adnotacji serwisu