MONITOR AUDIO RX8 jakie ampli do tego?

abdullah1975

New member
Witam, nosze się z zamiarem kupna kolumn MA RX8 i nie bardzo wiem jakie dobrać do nich ampli.Będą grały w pomieszczeniu około 50m2 początkowo stereo z rozbudową do 5.1
70% muzyka, 20%film, 10%xbox. bardzo proszę o pomoc w wyborze bo nie ukrywam że jestem zielony w temacie. Przewiduję przeznaczyć około 3000zł na ten zakup.
pozdr.

damian820927

New member
Bez reklam
najlepszym wyborem byłby tu Arcam A38 ale to dwa razy tyle kasy... 50m2 to dużo musi być mocne zasilanie żeby to grało dynamicznie i wypełniało pomieszczenie, HK 990 też przewyższa budżet :( może coś z NAIMa ale tez najniższy model za tą kasę można dostać. Lepiej chyba dozbierać albo kupić używany, może koledzy z forum coś doradzą po dobrych pieniądzach może ROTEL

maniekn274

New member
Bez reklam
klipsch rf82II do hk 360 w tym pomieszczeniu,tylko jak tyle do muzy to niewiem czy warto w kino się pchać,zamiast tych dodatkowych kolumn do kina lepiej tą kasę dołożyć do hk 990 i chyba wtedy nawet wufa byś nie potrzebował,a nawet jak tak to wzmak wejścia ma na wufer.no ale to już by nie było 5.1 tylko 2.1 ale jak tyle do muzy to bym się nie zastanawiał,no i zależy czego słuchasz i jakiego dzwięku oczekujesz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

damian820927

New member
Bez reklam
myślę że spokojnie z dobrym zasilaniem i poważnie namawiam Cię na stereo i wzmacniacz ARCAM A38 ewentualnie HK990 przy 70% muzyki 20% film który też obejrzysz i 10% konsola

damian820927

New member
Bez reklam
Wiesz u mnie jest mniejsze pomieszczenie 22m2.Myślę, że CA sprawdziłby się u Ciebie CA 740A jest mocny ma fajną podstawę basową u mnie jest jeszcze rDAC od Acama który dał jeszcze większego kopa i czystości nagrań. CD (blu ray OPPO) a store Vaio FW21z z którego puszczam najwięcej plików FLAC, mp3. Jest jeszcze lepsza wersja od CA 840A :) jest droższy, ale moim zdaniem 740A zasila bardzo ładnie RXy.

seba575

New member
Witam
podepne sie od tematu czy Cambridge Audio Azur 551R wystarczy do MA RX8 ? rozbudowany do systemu 5.1 czyli 2x RX8 2xRX6 1xRX-LCR
dzieki

Do góry