Monitor Audio M4/M1/MC + MSW-10

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale nie napisałeś w jakich warunkach ma grać ?
Jaki apmlpi będzie podłączony ?
Ma być tylko do kina ?

Marcel1979

New member
Mogę śmiało polecić. Kombinowałem nad takim zestawem jak Ty. 609 + MA M4. Udało mi się kupić nowy zestaw M6 w cenie niższej niż M4 i mam Onkyo 609. Grają extra. Oczywiście jest trochę zabawy z konfiguracją i zestrojeniem, ale warto. Mam pokój 20 m2.

jfkjfk

New member
Długo masz taki zestaw? Jak grają M6 na takim metrażu? Nie za dużo basu? Tez myślę nad zestawem z kolumnami M1 i Onkyo 609. Ile Twój zestaw kosztował i gdzie kupiłeś?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Marcel1979

New member
Kolumny mam już dłuższy czas (M6 fronty + M2 tyły + center). Ampli kupiłem po powrocie z wakacji jakieś niecałe 2 tygodnie temu. Grają jak na mój gust rewelacyjnie. Wysokie tony super. Z niskimi jest trochę zabawy, ale możliwości dostrojenia jest dużo, więc każdemu się uda. Udało mi się doprowadzić do sytuacji, w której w muzyce bass'ów jest w sam raz, a w kinie budynek chodzi. :) Nie mam w zestawie suba. Celowo go nie brałem i jak na razie niskich tonów jest pod dostatkiem. Zestaw miałem z likwidacji sklepu, po znajomości. Łyknąłem ostatni. Wcześniej odsłuchiwałem Onkyo 608 z tym zestawem w porównaniu z klipshami i czymś mniejszym - HKTS60. Zdecydowanie MA wypadły najlepiej jak na mój słuch. :)

Marcel1979

New member
Ja mimo wszystko oglądam mniej filmów niż słucham muzyki i mam mniejsze pomieszczenie. Raz, że na suba trzeba mieć miejsce (co nie zawsze idzie w parze z gustami i wyobrażeniami drugiej połówki ;), a dwa że mam mniejsze pomieszczenie. Ja bym zrobił tak - na początek kupił zestaw M6 bez suba i sprawdził. Masz ciut większe pomieszczenie i na pewno M4 to ciut za mało. Jak będzie Ci mało basów, to suba zawsze możesz dobrać później.

dimo

New member
Mam zestaw z M6 jako frontami. W muzyce sprawują się bez zastrzeżeń. Bas jest naprawdę mocny. W kinie bez suba jest akceptowalnie ale nie rewelacyjnie. Uważam, że dla pełnego efektu w KD sub jest konieczny. Używam zestawu w pokoju 25 m2.

Do góry