No niee, nie mogę się zgodzić, 13godzin w Bengazi to jeden z lepiej udźwiękowionych filmów, super efekty dookolne plus Atmos.
Oj Caparzo, chyba usiadłeś na pilocie i MONO się włączyło

a Ocalony chyba nie jest w Atmosie
Sory że tutaj, no ale jak się zaczęła rozmowa to.. Więc od połowy pocisnąłem 13 godzin i teraz Snajpera. Przy 13 godzinach zgadzam się, że efekty dookólne są na wysokim poziomie, 7.1 daje się we znaki i tu nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości. Jednak w Snajperze są lepiej wyeksponowane tyły i boki więc i tutaj Snajper moim zdaniem lepszy od 13h.
Jeśli chodzi o same efekty wystrzałów broni to z trójki Ocalony i Snajper to są najgorsze w 13h. Przy ocalonym strzały z początku akcji to sub popycha te kulki chyba i jest donośnie, czuć naboje, tak samo w Snajperze. Ostatnia scena w snajperze dobrze pokazuje prace, suba tak samo scena w mieście w połowie filmu to bardzo dobrze słychać boki i tyły, przeważnie w tego typu filmach są fronty ale scena walki w tej scenie w mieście to boki i tyły, i sub robi robote. Nie czuje tego w 13 godzinach, tam jest gorzej , do tego oglądając snajpera czy ocalonego nie zejdę niżej jak -18db bo wtedy jest już bardzo głośno, 13h spokojnie mogę zejść do -12 db i dalej nie będzie sub pompował wystrzałów, co innego wiadomo jak pierdyknie jakaś bomba.
Więc jeśli możecie, to sprawdźcie to o czym mówie, najpierw 13h, scena jak dochodzą do aneksu i zaczyna się jazda, a potem snajper scena w mniej więcej godzina i 5 minut a potem początek walki w ocalonym jak pada 1 strzał. Na jednym poziomie głośności i czy do 13h nie musicie dołożyć paru db.