Cześć wszystkim jestem tu nowy
Chcialbym prosic o pomoc w wyborze tv z góry dziekuje
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?
5.70 x 3.30 czyli jakies 20 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ?
2.80m - 3.20m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ?
2 i pies
no chyba ,ze przyjdzie ktos w gosci
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ?
70% na wprost 30% od boku
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ?
Wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ?
Okna sa od strony wschodu czyli praktycznie nie ma słońca w pokoju a juz na pewno nie na scianie na ktorej ma wisieć tv
7.Jaki masz obecnie telewizor ?
Obecnie w mieszkaniu nie ma ani jednego tv przez to ze to nowe mieszkanie a nie chcialem ciagnac do nowego mieszkania starego crt.
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ?
Dobrego smart tv, funkcje nagrywania np. Na dysk zew. Cienką ramke dookoła matrycy najlepiej srebrna aby telewizor byl ozdoba nawet gdy jest wyłączony, chcialbym zeby nie myslal 3 sec zanim zmieni kanał z jednego na drugi, ogolnie żeby byl inteligetny nie wiem czy gesty wystepuja tylko u samsunga czy raczej u wiekszosci producentów, funkcje automatycznego wylaczenia jak np zasne... No i oczywiscie ladny obraz nie za ostry nie za bardzo rozlany poprostu naturalny zdaje sie na was...
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?
I tu rodzi sie pytanie ponieważ nie mam jeszcze sygnału tv moze byście mnie na cos na kierowali brac kablowke z tego co sie orietuje to w okolicy jest vectra i jakas no name, czy np. Nc+, cyfrowy polsat.
10.Jakie urządzenia ?
Dysk zewnetrznyprzyszłościosci jakas konsola do gier pewnie ps3, mysle jeszcze nad kinem domowym np. LG nb3530a chyba ze polecicie cos lepsze o podobnym wyglądzieie
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?
Ciężko stwierdzic mysle ze srednia z calego tyg wyjdzie jakies 3 godz
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ?
Jak dla mnie to obojętne nie wiem czym tak na prawde one sie różnią, pewnie ma to duzy wpływ przy kontakcie z słońcem ale jak juz wspomnialem moja matryca nie zobaczy słońca
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?
Seriale, Discovery,Filmy online, Animal planet. Zero sportu
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ?
Jak naj bardziej
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
W przyszlosci owszem ale nie oczekuje od tv zeby byl machina do gier...
16.Preferencje co do marki ?
Zastanawialem sie nad LG bo bardzo podoba mi sie ich pilot magic moze samsung a innych marek nie ogladalem ale jestem otwarty na wszystkie propozycje
17.Preferencje co do wielkości ?
55"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Wolne włączanie/przelanczanie, slaba jakość obrazu
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ?
70% wieczór 30% dzien
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ?
Myślałem nad kwota 5000 zł aczkolwiek tv bedzie brany na raty wiec cena moze byc ciut wyższa oczywiscie nie obrazę sie jak bedzie ciut mniejsza
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?
Niekoniecznie chodź za taka kwote mysle ze większość ma już 3D, nie mam porownania miedzy aktywnym a pasywnym tak na prawde zeby nie to forum to pewnie bym tego nie wiedział
. Jezeli to ma jakies znaczenie dodam jeszcze ze jestem krótko widzem -1 dioptri na oko
Chcialbym prosic o pomoc w wyborze tv z góry dziekuje
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?
5.70 x 3.30 czyli jakies 20 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ?
2.80m - 3.20m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ?
2 i pies
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ?
70% na wprost 30% od boku
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ?
Wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ?
Okna sa od strony wschodu czyli praktycznie nie ma słońca w pokoju a juz na pewno nie na scianie na ktorej ma wisieć tv
7.Jaki masz obecnie telewizor ?
Obecnie w mieszkaniu nie ma ani jednego tv przez to ze to nowe mieszkanie a nie chcialem ciagnac do nowego mieszkania starego crt.
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ?
Dobrego smart tv, funkcje nagrywania np. Na dysk zew. Cienką ramke dookoła matrycy najlepiej srebrna aby telewizor byl ozdoba nawet gdy jest wyłączony, chcialbym zeby nie myslal 3 sec zanim zmieni kanał z jednego na drugi, ogolnie żeby byl inteligetny nie wiem czy gesty wystepuja tylko u samsunga czy raczej u wiekszosci producentów, funkcje automatycznego wylaczenia jak np zasne... No i oczywiscie ladny obraz nie za ostry nie za bardzo rozlany poprostu naturalny zdaje sie na was...
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?
I tu rodzi sie pytanie ponieważ nie mam jeszcze sygnału tv moze byście mnie na cos na kierowali brac kablowke z tego co sie orietuje to w okolicy jest vectra i jakas no name, czy np. Nc+, cyfrowy polsat.
10.Jakie urządzenia ?
Dysk zewnetrznyprzyszłościosci jakas konsola do gier pewnie ps3, mysle jeszcze nad kinem domowym np. LG nb3530a chyba ze polecicie cos lepsze o podobnym wyglądzieie
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?
Ciężko stwierdzic mysle ze srednia z calego tyg wyjdzie jakies 3 godz
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ?
Jak dla mnie to obojętne nie wiem czym tak na prawde one sie różnią, pewnie ma to duzy wpływ przy kontakcie z słońcem ale jak juz wspomnialem moja matryca nie zobaczy słońca
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?
Seriale, Discovery,Filmy online, Animal planet. Zero sportu
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ?
Jak naj bardziej
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
W przyszlosci owszem ale nie oczekuje od tv zeby byl machina do gier...
16.Preferencje co do marki ?
Zastanawialem sie nad LG bo bardzo podoba mi sie ich pilot magic moze samsung a innych marek nie ogladalem ale jestem otwarty na wszystkie propozycje
17.Preferencje co do wielkości ?
55"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Wolne włączanie/przelanczanie, slaba jakość obrazu
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ?
70% wieczór 30% dzien
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ?
Myślałem nad kwota 5000 zł aczkolwiek tv bedzie brany na raty wiec cena moze byc ciut wyższa oczywiscie nie obrazę sie jak bedzie ciut mniejsza
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?
Niekoniecznie chodź za taka kwote mysle ze większość ma już 3D, nie mam porownania miedzy aktywnym a pasywnym tak na prawde zeby nie to forum to pewnie bym tego nie wiedział
Ostatnia edycja: