Witam!
Od kilku dni posiadam LG 47LB671 i chciałem Wam przedstawić moje pierwsze, subiektywne wrażenia.
Przede wszystkim zaskoczony jestem całkiem dobrą czernią (dotychczas miałem plazmę 42PC51, dobrze znam również plazmę Panasonica 42PV70). Oczywiście włączona jest dynamiczna regulacja podświetlenia i wrażenia są dużo lepsze od LG PC51 (tam czerń niestety była kiepska) a nawet subiektywnie jest lepiej niż w Panasonicu. Niestety przy większym kącie czerń zdecydowanie się pogarsza (zjawisko całkowicie obce plaźmie LG, w Panasie pod kątem pojawiały się odbicia w grubej szybie).
Również równomierność podświetlenie jest całkiem przyzwoita - występuje jedynie lekkie zaciemnienie narożników.
Ostrość obrazu w programach HD (z UPC) ze względu na niską rozdzielczość plazm jest zupełnie nieporównywalna.
Do TV dołączone są dwa piloty, pomimo, że Magic-a używałem po raz pierwszy, zaskoczony byłem łatwością obsługi.
Dźwięk, po którym spodziewałem się koszmaru okazał się lepszy od mojego starego, ze dwa razy cięższego i grubszego TV.
Nie piszę nic o smarcie, nie miałem porównania, niestety co już wiadomo LG dało d..., zobaczymy jak pójdzie im rozwój nowej platformy.