Tak się zastanawiam czy Wasze wymagania nie rosną szybciej niż postęp technologiczny (i w tym potanianie technologii).
Nie żebym chciał coś na przekór, ale spoglądam od strony innej grupy użytkowników.
Prawie każdy znajomy co kupił LCD /LED jedynie co narzeka to:
1. Jejku kupił bym większy teraz, albo
2.Ten smart TV to słabiutko działa, albo
3. YouTube nie buforuje, albo zacina.
Ale oni nie czytają tak forów, nie analizują tak bardzo który róg jest trochę ciemniejszy, co widać przy testowym jednobarwnym obrazie.
Oni są bardzo zadowoleni, to jest obraz duży, o niebo lepszy niż w starym kineskopowym.
Nawet jak pytałem jednego bardziej rozgarniętego w sprawach mediów, TV, elektroniki, ma LG z 2012r z średniej półki, to mi powiedział że ładnie mu chodzi, nie narzeka na soft, obraz super, współdzielenie ekranów, mediów super (DLNA, miracast, itp).
Chcę powiedzieć tyle tylko, że jest grupa odbiorców co jest zadowolona, a na forum wypowiadają się raczej osoby co mają jakieś problemy czy uwagi. Ci zadowoleni raczej nie piszą albo nawet nie czytają takich forów.
Dlatego wpisy na forum nie oddają proporcji osób zadowolonych do niezadowolonych ogólnie.
Nie neguję Waszych uwag, tylko pokazuję temat trochę od innej strony.
Ja mam jeszcze kineskopowy TV, ale w jesień kupę LCD, i bardzo się nastawiłem na LG 47LB73*.
No ja też jestem bardziej wymagający, ale nie wiem czy aż tak bardzo jak Wy.
Chociaż po Waszych wypowiedziach to się czasem zastanawiam (troszkę)
A tak przy okazji, to w tym LB6** naprawdę widać nierównomierność podświetlenia przy normalnym oglądaniu programów DVB-T (nie przy oglądaniu obrazu kontrolnego, czy ciemnym pokoju jak w kinie )?
I drugie pytanie, czy są tu jacyś mimo wszystko zadowoleni użytkownicy? Odezwijcie się!