mocno zawezony wybor :) loewe / panasonic / hitachi

Mabri

New member
JaCkyLL - wydaje mi się, że czym więcej otrzymasz odpowiedzi, tym mniej bedziesz wiedział.
Każda z wypowiadających się osób ma troszkę inne kryteria wyboru.
Ja mówię tak - bierz te trzy plazmy na pokaz od Kikiego i zadecydujesz bezpośrednio w domu.

robertze

New member
Mabri napisał:
JaCkyLL - wydaje mi się, że czym więcej otrzymasz odpowiedzi, tym mniej bedziesz wiedział.
Każda z wypowiadających się osób ma troszkę inne kryteria wyboru.
Ja mówię tak - bierz te trzy plazmy na pokaz od Kikiego i zadecydujesz bezpośrednio w domu.
Najlepszy sposób aby wybrac coś dla siebie ... ja preferuje Hitachi pd97000 , ale zawsze podkreslam - to moje zdanie ...
Hitachi odpowiada mi najbardziej , suma wszystkich parametrów i wygląd ... ale mam zdanie ze kazdy powinien sam wybrac po obejrzeniu na "żywo" ...dla mnie np.LCD zupełnie nie podchodzą ...
pozdrawiam...

Goliat

New member
Bez reklam
JaCkyLL napisał:
pikolino ....
o plasmie PD9700 hitachi duzo dobrego slyszalem od Goliata. zadalem mu kilka pytan na priva - cos niecos wiem, niestety nigdzie nie widzialem jak ta plasma swieci. i tu jest problem ... i serwis w czech republic :)

panasonic jest fajny jak sie chce wydac gora 5500 pln, wtedy stac nas na pv60 i jest git - najlepszy stosunek czeny do jakosci. jednak jak juz chcemy by tv wyglądał ładnie w domu to wtedy juz nie do konca oplaca sie inwestowac w pv600 ( tv + podstawka = okolo 7600 pln, moze nawet troche wiecej ).
wlasnie wtedy mozna myslec o pd9700 a nawet o plasmie pioneera 427 0XA - co prawda to troche wiecej niz za pv600 i pd9700 ale jest to pioneer. tyle ze ani nie 436 ( mocno wypasne barwy i jakosc obrazu jednak problem z powidokami ) ani nie 427 XA tylko mocno okrojony jej brat ( jeden HDMI, bez PC ... ) panel i elektronika chyba ta sama ale jednak mocno okrojona wersja.

tyle wnioskuję z waszych wypowiedzi szanowni forumowicze :)
moze ktos napisze cos jeszcze :)

czolem - jacek
No fakt serwis jest w Czechach ale na Miłość Boską co to ma do rzeczy???
Jest Door-To-Door czyli masz zarejestrowany i nic cie nie obchodzi odbierają i odwożą do domku ;) (jeżeli coś się zepsuje :D )
A Panasonic gdzie według ciebie ma serwis????........ w Czechach :D Jest produkowany i serwisowany w Czechach!!!!(chyba że drobne naprawy są wykonywane u nas.
Czyli jak padnie coś poważnego to ty biegasz (zgłaszasz do "naszego" serwisu a oni dopiero kontaktują się z producentem i odsyłają do fabryki)
Swoją drogą uważam że to ma sens gdyż u producenta mają większe szanse na oddanie urządzenia sprawnego.
Pozdrawiam.

JaCkyLL

New member
racja racja Goliat !!
ten serwis az tak mnie nie boli, to ze w czechach .... door to door przez ... 24 miesiecy ?? nie daj Boze rok :)
problem jest taki ze nie widzialem jak ta plasma swieci, jest kolega z Łodzi ktory ma te PD9700 w ofercie po rozsadnych kosztach. czy ktos zna plazmacenter z Łodzi ?? pewna transakcja ? w sumie to moznaby tego Pana traktowac jako swego rodzaju konkurencję jesli idzie o sprzedaz sprzetu dla Krzysztofa vel KIKI - jesli idzie o wiedzę i doswiadczenie ... - tu nie dyskutuję i nie podejmuję tematu. w sumie im wiecej zrodel sprzedazy dla mnie tym cena powinna byc lepsza :) wiec na moją korzysc :D

czy kazde zrodlo pochodzenia plasmy PD9700 w Polsce jest zdrowe ? wiecie ... nie interesuje mnie zadna lewizna !!

Goliat

New member
Bez reklam
JaCkyLL napisał:
racja racja Goliat !!
ten serwis az tak mnie nie boli, to ze w czechach .... door to door przez ... 24 miesiecy ?? nie daj Boze rok :)
problem jest taki ze nie widzialem jak ta plasma swieci, jest kolega z Łodzi ktory ma te PD9700 w ofercie po rozsadnych kosztach. czy ktos zna plazmacenter z Łodzi ?? pewna transakcja ? w sumie to moznaby tego Pana traktowac jako swego rodzaju konkurencję jesli idzie o sprzedaz sprzetu dla Krzysztofa vel KIKI - jesli idzie o wiedzę i doswiadczenie ... - tu nie dyskutuję i nie podejmuję tematu. w sumie im wiecej zrodel sprzedazy dla mnie tym cena powinna byc lepsza :) wiec na moją korzysc :D

czy kazde zrodlo pochodzenia plasmy PD9700 w Polsce jest zdrowe ? wiecie ... nie interesuje mnie zadna lewizna !!
No klient lokalny (Łódź ;) ) i cena dbd (7800PLN) ... tylko pamiętaj żeby dostać rachunek bo coś słyszałem o dziwnych TV które pojawiały się w Polsce (aukcje) a na rachuneczkach dziwnym trafem frunęły na Ukrainę (dla ciebie to przestępstwo karno-skarbowe) czyli w razie problemów (nie życzę!!) możesz niechcący stać się wspólnikiem przestępstwa.
Pozdrawiam.

Do góry