Witam! Mam problem z prawidłowym odtwarzaniem filmu w formacie mkv (rozdzielczość 1080p) na SubEdit Playerze. Film startuje normalnie, ale po kilku sekundach zaczyna się przycinać obraz, dźwięk zaczyna go wyprzedzać i po chwili też zaczyna się przycinać. Konfig jaki aktualnie mam to cpu Pentium DualCore e5200 (2,5GHz oc 3,2GHz) + karta graficzna to Radek HD4670. Mam zainstalowane ffdshow v3301 i Haali Media Splitter. Filmy .mkv 720p na tej konfiguracji śmigają znakomicie.
Jestem kompletnym laikiem, jeśli chodzi o filmy i ich odtwarzanie, więc proszę o pomoc: co mogę zrobić, by film 1080p odtwarzał się bez zacięć na moim kompie? Przeskalować z 1080p na 720p (tylko jak to zrobić)? A może pogrzebać w ustawieniach SubEdita, ew. ffdshow lub haali - ale co tam ustawić?
Jestem kompletnym laikiem, jeśli chodzi o filmy i ich odtwarzanie, więc proszę o pomoc: co mogę zrobić, by film 1080p odtwarzał się bez zacięć na moim kompie? Przeskalować z 1080p na 720p (tylko jak to zrobić)? A może pogrzebać w ustawieniach SubEdita, ew. ffdshow lub haali - ale co tam ustawić?