Z pracą w trybie 24P łączy się dość dziwne zachowanie projektora.Zaznaczam,iż oglądałem dotychczas tylko jeden film na projektorze z obsługą tego trybu,dlatego nie mogę się miarodajnie w tej materii wypowiedzieć.Nawiasem mówiąc wcale nie preferuję tego trybu i posiadając TV Sony Bravia z obsługą trybu 24P też z niego nie korzystałem.Jako odtwarzacz BD służy mi Panasonic BD60EG.W momencie próby przełączenia Panasonica w tryb 24P pojawia się informacja,że aby uruchomić tryb 24P musisz podłączyć kompatybilne urządzenie.Można więc uznać,że Panasonic nie potraktował Viviteka jako urządzenie obsługujące ten tryb.Próba przełączenia kończy się niepowodzeniem.Wpadłem na pomysł aby ten problem ominąć ,podłączając na czas przełączenia w tryb 24P Panasa do mojego TV Sony z obsługą 24P.Po przełączeniu Panasa w tryb 24P podłączyłem Viviteka i o dziwo projektor bez zająknięcia odtworzył film z materiałem w tym trybie.Obraz był pozbawiony wad.
Postaram się zgłębić ten temat.Może znaczenie ma długość kabla HDMI(projektor mam na 10 metrowym kablu HDMI a TV na 2 metrowym).Może przyczyna leży gdzie indziej.
Postaram się zgłębić ten temat.Może znaczenie ma długość kabla HDMI(projektor mam na 10 metrowym kablu HDMI a TV na 2 metrowym).Może przyczyna leży gdzie indziej.