metlik w glowie :)

lejker

New member
Witam wszystkich serdecznie,

Przejrzawszy forum nadal jednak stawiam sobie pytanie co wybrac.

Troche faktow:

Ogladam telewizje dosc czesto, przewaznie z cyfry z dekoderem HD do tego mam zamiar dokupic dobry BLU-Ray. Pokoj w ktorym stoi telewizor ma ok 50 mkw. i odlegosc jest dosc spora ponad 5 m od ekranu.

I teraz nasuwa sie moje pytanie. NIe wiem jaki telewizor wybrac. Budzet mam dosc spory i taki sam ma byc telewizor. Mysle nad :

1) Pioneer Kuro 6090
2) Samsung LED - najwiekszy
3) Sony Bravia 200Hz 55"

wiem ze kazdy z tych telewizorow prezentuje zupelnie inna technologie ale wlasnie tez moze dlatego pomozecie mi wybrac taki ktory najbardziej pasuje do tych warunkow i najlepiej sie sprawdzi.

Serdeczne dzieki za pomoc.

lejker

New member
KiKi,

czy bylbys w stanie przywiezc mi do Kutna w/w telewizory ??

Pytam, bo chce naprawde duzy telewior . 55 cali jest minimum.

Bylem w salonie firmowym SOny i ten nowy 200Hz Bravia prawie wypalil mi oczy !!

Potem odwiedzilem Samsunga i z tym LEDem bylo dokladnie tak samo - piekny obraz.

I co dziwne potem odwiedzilem sklep w ktorym ( w jakosci DVD ) gral akurat koncert na KURO 5090 i ... w ogole mnie nie oczarowal.

Co innego jak pozniej podlaczono mi BluRaya Pioneera i puszczono film... wtedy sprawa wygladala zupelnie inaczej.

Ale z drugiej strony jezeli czesciej bede ogladal sygnal z dekodera cyfrowego z HD z Cyfry+ to juz sam nie wiem czy Kuro jest dobrym rozwiazaniem ( dochodzi do tego niezle zuzycie z tego co wiem )

Dziekuje za odpowiedz !!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Prezentacje prowadzimy w całym kraju
Proponuję :
Pioneera 6090
Samsunga 63 a 680 - nowy model
I sprawdzę Samsunga 55"
Masz rację że obraz wypala oczy - ale wówczas gdy jesteś w sklepie 10 min.
Jak będziesz oglądał więcej na na takich ustawieniach to sie przekonasz czym to grozi :D
Dużo oglądasz programów (w ujęciu godz. dziennie) ?

lejker

New member
Kiki,

Generalnie to telewizor bedzie uzytkowany raczej duzo bo bedzie go glownie ogladal moj ojciec ktory ma duzo wolnego.
Trudno go przekonac do jakiegokolwiek telewizora bo ma teraz projekcyjny 56 cali Sony i bardzo mu odpowiada ale powiedzmy ze po remoncie domu nie za bardzo pasuje on do wystroju i trzeba zmienic.

Ja sam w drugiej czesci domu mam Sony Bravia 40 calowa i bardzo sobie chwale no ale on musi miec cos duzego i jak on to mowi " jak juz kupowac to cos dobrego" :)

oglada duzo mysle ze nawet srednio 6h dziennie moze telewizor grac.. moze wiecej czasami

dalbys rade tego nowego Sony Bravie 200Hz tez przywiezc ?? oprocz tego Samsunga i Pioneera ??

Do góry