Menu w Onkyo 607 a tv crt?

hary111

New member
Witam!
Jestem już coraz bliżej zakupu Onkyo 607 znalazłem taki zestaw tx-sr 607 i quintas quadral 5000 za 3800 zł. Doradźcie czy to dobra cena czy jeszcze poczekać? Do czego zmierzam, mam tv Philipsa zwykły kineskopowy 29 cali z 2 scartami który musi mi posłużyć jeszcze ze 2 latka. I teraz pytanie odnośnie onkyo 607 czy da się podłączyć i poustawiać ten amplituner nie mając tv z hdmi myślę o osd, czy będzie to niemożliwe? A może amplituner można ustawić korzystając z wyświetlacza który on posiada? Pytam ponieważ nie chwiałbym walnąć "babola"przy zakupie i później męczyć się z ustawieniami zestawu. Jeśli ktoś zna temat proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam:)

Bartos81

Member
Bez reklam
model 606 posiada OSD na ekranie telewizora tylko po HDMi więc zapewne tak samo będzie z 607, ale spokojnie możesz całe menu poustawiać opierając się o wyświetlacz amplitunera, tam też pokazują się kolejne pozycje menu z tym że nie masz całej planszy tak jak na TV

hary111

New member
Wielkie dzieki J-B
Właśnie to mnie bardzo interesuje czy przy użyciu wyświetlacza amplitunera można poustawiać parametry. Myślałem że jak jest osd na ekranie po hdmi to już innej możliwości nie ma z ustawieniami. Dziękuje za odpowiedź jeśli zdecyduje sie na zakup tego zestwau i zmienię kiedyś tv to będę odkrywał ustawienia od nowa oczywiscie po hdmi .
Wielkie dzieki za rozjasnienie umysłu.:)

hary111

New member
Też wydaje mi się że jeszcze drogo a jest to tylko amplituner i kolumny 5,0.
A w jakiej cenie może mi kolega czarny ninja zaproponować taki zestaw ewentualnie sam amplituner. Chodzą mi jeszcze po głowie kolumny JBL es30 jako fronty i es10 jako surandy oraz es25c jako central. I nadal jestem głupi co wybrać.

Do góry