MegaTVmaniak, 14/24h NCAA, NBA, NHL, NFL, Top14, MMA, NGwild - opis sprawy i rysunek

Boxer

New member
jak słońce świeci w pokoju = okno na całej ścianie od południowego-zachodu / okno balkonowe na pld scianie
Jak duży jest pokój = 5,5 x 3,8m 21m2
odległość od ekranu = siedze na wozku wiec gdzie stane tam siedze zwykle do 3m
siedzisz na wprost czy również z katów bocznych = roznie

===========
I I
II I 3,8m
I I
===========
5,5m

= I - miejsce w ktorym moze stac tv
=I - okna
jakie programy najczęściej oglądasz = sport (orange sport, ESPN America, extrim sport) filmy, kanaly przyrodnicze
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem = ogladam od 14 do 2
preferowana wielkość telewizora= 42-50"
preferowana marka = mam lg wiec cos innego
czego nie lubisz w telewizorach= smuzenia, migotania w szybkich scenach
jakie urządzenia będą podłączone = dekoder, komputer
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń = 70% telewizja ,30% pozostałe
telewizor ma mieć wifi = niekoniecznie
ma czytać przez USB filmy = tak, mle widziane ale nie priorytetowo
jakimi złączami i co chcesz podłączyć = HDMI komp, euro/komponent deoder
ile programów HD = 0 tylko hd z kompa
ile godzin dziennie ma grać telewizor = 12
ile osób zasiada przed telewizorem = 2-3
ma stać czy wisieć = obojetne
jaka klasa cenowa = poniżej 4tys

Wpierw myslalem o wiekszych tv 50S20 albo 46EX500 ze bedzie ok, potem ze moze 50x20 bo w 80% ogladam sd, ale z tego samego powodu zaczalm sie zastanawiac czy 50'' to dobry pomysl wkoncu ogladam z max 3m, aktualny LG 37" HD Ready stoi na scianie poludniowej a ja od niego ok 2m i tak moglo bypozostac, chyba zeby wiekzy tv i powiesic na scianie wschodniej.

Moj operator dostarcza mi sygnal w postaci cyfrowej kodowany w formacie H.264/MPEG-4 AVC rozdzielczość 720x576 o ile mozna mu wierzyc... czy taki sygnal bedzie fajnie wygladal z 2m? w 2012r kupie N ale tylko na rok, oferta programowa ktora mam mi odpowiada, tylko czy przy takim sygnale jest ses sie porywac na 50''?

wiec zaczalem rozmyslac o 42" v20 lub gt20, ten drugi ma chyba ten nowy szybszy fosfor za to v20 to lepszy filtr i troche lepsze parametry: czern o 0,02, jasnosc 0 32 cd/m2, kontrast o 175:1 tylko czy to sa duze roznice? ja nie potrafie tego ocenic...jednoczesnie wciaz mysle o czyms wiekszym i czy te 42'' mnie usatysfakcjonuja z 50" teraz w gre wchodzi g20, s20 a z 46'' EX500, C6000 lub 46g20

Bardzo prosze o porady, co byscie wybrali na moim miejscu?

Ostatnia edycja:

Boxer

New member
o kurczaki, rysunek spartaczylem - zachodnia sciana zjerzdza sie ze wschodnia, alewracajac do tematu to zaczynam sie tez zastanawiac nad PS50C6900 jak on wypada przy wyzej wymienionych?

Do góry