Media Player-Jaki wybrać do 180zł z podanych modeli

kuku83

Member
Witam Serdecznie
Z racji tego iż moje kino domowe niestety nie obsługuję pendriva jestem zmuszony zainwestować w odtwarzacz multimedialny, i tutaj zwracam się z prośbą do osób, które znają się na tym sprzęcie lub być może miały z nim styczność o pomoc w wyborze ponieważ w tym temacie jestem zielony.
Najbardziej zależy mi aby odtwarzacz był cichy,posiadał HDMI i odtwarzanie 1080P,odtwarzanie materiałów odbywało się bez przycięć,nie wieszał się,możliwość odtwarzania napisów TXT,i mile widziane menu w języku polskim.Nie zależy mi na wejściach LAN, czy DVB-T czy na innego typu bajerami Najważniejsze abym mógł bezproblemowo z niego korzystać.Zakupu dokonam poprzez Allegro i z tego serwisu podaję modele odtwarzaczy których cena nie przekracza 180zł.
WIWA HD-5 FULL HD
MEDIA PLAYER OVERMAX
SUMVISION CYCLONE MICRO 2+
GoClever Cineo 200 HD
ASMAX PLAYBOX HD MEDIA PLAYER HDMI
Cabletech URZ0083
Blow 4501HD
Passerelle multimdia ESSENTIELB NaviCenter
Być może są jeszcze jakieś inne modele warte uwagi które przeoczyłem.Kiedyś był polecany mi model EssentielB z oprogramowaniem 8LEVEL, lecz nie wiem czy byłby to dobry wybór.
Za pomoc z góry dziękuję.

Slawko1

New member
Bez reklam
Jedyna opcją jest WIWA HD-5, na resztę szkoda kasy, no chyba że lubi się przerabiać dźwięk DTS na AC3.

WIWA HD-5 ma najlepszy chipset, Filmy w formacie MKV z dźwiękiem DTS obsługuje, ISO Blu-ray też odtwarza.

Media Playery na chipsecie Realtek 1055 nie grzeją się i pobierają prądu tyle co nic :)

No i nie w tym dziale co trzeba zamieściłeś pytanie, HDTV/Sprzęt.

Ostatnia edycja:

minetoo

New member
Jeśli można podepne się.
Jako że moje dvd wyzionęło ducha stoję przed identycznym wyborem.
Szukam media playera który odtworzy bez problemu pliki divx/xvid z napisami pl oraz h264,iso,vob.
Początkowo myślałem nad Manta allplayer albo Asus Oplay
Konieczne jest by sprzęcik reprodukował 5.1 oraz bym mógł go podłączyć pod ampli coaxialem bądź optykiem.
Poradzicie świeżemu?

Do góry