Mede8er=Kingzer?

marcinmaster

New member
Wlasnie o pomoc z tym irfake mi chodzilo...mianowicie o plik konfiguracji:(.kody zczytalem dzieki w/w stronce.Podlaczylem tez rs232 do lima zeby widziec co dokladnie sie dzieje.
O ile nie dziala pilot,to dokopalem sie w sieci sterowania za pomoca telnetu i fakt dziala mozna sterowac za pomoca klawiatury lub tez przez w.w.w.Probowalem tez softu ariva110,acryana,avedia, i nnych jednak bez reakcji pilota...:niewiem:.Dziekuje za pomoc

marcinmaster

New member
:eek:k:Ten soft asusa hd2 byl strzalem w 10!!.udalo sie dopasowac kody i dziala swietnie,choc sam odtwarzacz lapie czasem zwieche to i tak jestem pod wrazeniem funkcji online...jest tylko maly mankament z przyciskiem power otoz po wylaczeniu nie da sie tym samym przyciskiem wlaczyc i trzeba recznie.Podsumowujac zostaje przy tym software.
Dziekuje kolego kirek>bardzo mi pomogles<:)

Kirek50

Moderator
Bez reklam
jest tylko maly mankament z przyciskiem power otoz po wylaczeniu nie da sie tym samym przyciskiem wlaczyc i trzeba recznie<:)

To mankament dotyczący wszystkich playerów oprócz oryginału. Również plot Logitech Harmony nie rozwiązuje tego problemu. Jeżeli możesz włączać ręcznie przyciskiem to i tak masz spory komfort, bo w większości przypadków trzeba wyciągać i wkładać wtyk zasilania z tyłu.

Poza tym w konfiguracji MoService masz mozliwość wyboru czy wyłączenie (power z pilota) ma być całkowite czy tylko częściowe, z zachowaniem niektórych funkcji. Opis jest na forum.

Poza tym w niektórych playerach wyłączenie z pilota nie powoduje odcięcia zasilania USB, wiec gdy są podpięte dyski, lepiej odłączyć je ręcznie.

Do góry