Dzięki Panowie za rozwinięcie tematu
k:

Z drugiej strony wiecie... jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego

Na swoim przykładzie doszedłeś do tego, że jednak CD to CD.
Z tym, że tutaj mowa o porównaniu UD5007 do CD5xxx/6xxx.
UD7007 to już inna jakość. Odtwarza SACD, jest net, bluray, i USB do FLAC i innych Hi-Res.
Dalej nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Muszę się z tym przespać
Nie ukrywam, że wolałbym sprzęt nowy.
Zwłaszcza odtwarzacz. Propozycja Armaniego jest bardzo dobra. Tylko czy iść w tą stronę o to jest pytanie?
Właśnie. Ostatnio był ten temat. UD7007 wydaje się być świetnym rozwiązaniem, bo oferuje wszystko co jest mi do szczęścia potrzebneTak ostatnio rozmawialismy z lobosem nt. markowych BD i ich jakości audio z CD po analogu. Moim zdaniem UD7007 czy 3313 spokojnie jakościa dorownują CD 720 i CD 6005 a dodatkowo w przypadku BD otrzymujemy odczyt FLAC z USB czego w CD nie ma (sa tylko mp3 i wma) no i lepszy tor video niż w BD 1713/5007. Wszystko mamy w jednej skrzynce dodatkowo ladnie wykonczonej amelinium na froncie.
Ja mam w domu CD i BD Denona i powiem wam szczerze, że przepasci jakościowej na korzyść CD nie ma. CD gra rowniej, troszke bardziej szczegolowo ale z mniejszym basem niz Blu ray
Z drugiej strony wiecie... jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego

Dzięki Kolego. Jesteś dla mnie jak wyroczniaLepsze..o ile zamierzasz łączyć swój odtwarzacz ze wzmacniaczem u sąsiada w domu
XLR zaprojektowano do długich połączeń. Sceny na koncertach, studia itd.
Zdarza się że to połączenie gra lepiej od RCA ale przeważnie nie robi różnicy.

No właśnie... i tu jest ten dylemat. SA to bezapelacyjnie najlepsza opcja do muzyki.Dodatkowym plusem UD7007/DBT 3313 jest odczyt SACD, dźwięk na pewno będzie na poziomie DCD 720/ CD 5005/6005.
Jest jeszcze inna opcja moim zdaniem najciekawsza jeżeli nie boisz się używek lub masz pewne źródło.
Kupujesz UD5007, który da Ci obraz i dźwięk w kinie na dobrym poziomie + SA 7003/8003 i masz znacząco lepsze stereo.
Wszystko zamykasz w kwocie droższych playerów, często sprzęt jeszcze z gwarancją.
Dzięki Krzychu za wyjaśnienia... Co do OLX to już sprawdzałem. Ten Jaro ma też sprzęty Marantza na Allegro.Tu o komunikacji zbalansowanej
[youtube]H3aKLdXYgik[/youtube]
XLRy w UD7007 są potrzebne tylko wtedy gdy zamierzasz słuchać z niego płyt stereo i masz odpowiedni wzmak z takimi gniazdami
Marantz PL
Tu jest porównanie na stronie producenta.
a tu
Marantz UD-7007 Wrocław Krzyki
nowka, tansza niż na eBay. Tyle chyba mniej więcej płaciłem za UD5007 jakies dwa lata temu
Co do UD5007 vs CD5003 - pisałem od tym wielokrotnie. najtańszy CD w ofercie Marantza przewyższa UD5007 w stereo. Długo słuchałem płyt z UD5007, ale szybko nawróciłem się na CeDeka
Żeby nie było niejasności - UD5007 bardzo dobrze sprawował się jako odtwarzacz CD. Nawet przy porównaniu w sklepie stwierdziłem, że nie warto dopłacać za te 5-10% jakości w audio. Potem jednak (jak to bywa) zachciało mi się czegoś więcejJeden z szanownych forumowiczów użyczył mi CD5003 na weekend co ostatecznie potwierdziło, ze osobny CD jest jednak lepszy.
Jeśli masz SACD To jest bardzo dobry pomysł, zrobiłem dokładnie tak samo z tym ze celowałem w Ki Pearl Lite'a.
I teraz ciekawostka. O ile w UD5007 CD vs SACD była spora różnica na plus dla SACD, to w KI Pearl Lite CD brzmią niemal tak jak SACD w UD5007. Płyty CD brzmią u mnie lepiej z odtwrzacza CD, natomiast SACD broni się samo, nawet w UD5007.
Na swoim przykładzie doszedłeś do tego, że jednak CD to CD.
Z tym, że tutaj mowa o porównaniu UD5007 do CD5xxx/6xxx.
UD7007 to już inna jakość. Odtwarza SACD, jest net, bluray, i USB do FLAC i innych Hi-Res.
Dalej nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Muszę się z tym przespać

Zwłaszcza odtwarzacz. Propozycja Armaniego jest bardzo dobra. Tylko czy iść w tą stronę o to jest pytanie?