Marantz SR8001 z JBL Studio 890 - co sądzicie?

anad13

New member
Witam,
Co sądzicie o takim połączeniu tzn Marantz SR8001 z JBL z serii Studio?
Czy któryś z Was miał możliwość odsłuchu takiego zestawu?

Ja osobiście nie miałem możliwości zestawienia takiej opcji a bardzo mnie interesuje czy mogłoby to ładnie zagrać.

Będę wdzięczny za Wasze uwagi.
Pozdr
Adam

Pablo1964

New member
Bez reklam
Trudno będzie znaleźć taką osobę. Ja miałem okazję słuchać wzmacniacza stereo Marantz (nie pamiętam modelu) z JBL E100. Brzmiało nieciekawie, o wiele gorzej niż H/K AVR435 podłączony do tych samych kolumn. Twój sprzęt jest inny, ale warto posłuchać czy wyroby tych firm się nie "gryzą".

anad13

New member
Tak jak piszecie słyszałem że Marantz nie za bardzo pasuje charakterem do JBL z serii E.
Mam do nagłośnienia około 60m a o serii Studio słyszałem wiele dobrego , m.in że mają dobrą analityczność a L890 dodatkowo niezły bas (odbiegają od serii E charakterem). Instynktownie czuję że byłyby niezłe do kina domowego i stereo na taką powierzchnię. Z tego co wiem za podobnie potrafiące kolumny (wg niektórych magazynów) trzeba byłoby wydać o dużo większą kwotę.
Na dodatek bardzo lubię firmę Marantz (mam do niej sentyment) - zaczynałem od stereo tej firmy.
SR8001 ma niezły tor audio jak na ampli,porządny transformator, będzie swoistym kompromisem jednego urządzenia do dwóch zadań (stereo i kino) - stąd urodziło się moje pytanie.
Powiem Wam że trudno jest znaleźć salon (mieszkam w Łodzi) w którym mógłbym dokonać odsłuchu tego zestawienia.

Dzięki wielkie za zainteresowanie.
Pozdr

Ostatnia edycja:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Postaraj się posłuchac nawet tańszych modeli Marantza z nawet niższymi z serii Studio L.
Jak trzeba zrobić lepsze ceny to zapodawaj na PW.

anad13

New member
blackninja napisał:
Postaraj się posłuchac nawet tańszych modeli Marantza z nawet niższymi z serii Studio L.
Jak trzeba zrobić lepsze ceny to zapodawaj na PW.

Masz rację muszę chyba tak zrobić. Jak będę przygotowany do zakupu odezwię się na PW (zakup odkładam już od dłuższego czasu, muszę w końcu się zdecydować)

Pozdr

audio_lama

New member
Czy obudowy wysokotonowców w studio L są z plastiku, czy to jest aluminium?

Hmmm, widzę że niewiele osób chyba widziało serię studio L na żywo :/ Dodam jeszcze jedno zapytanie, czy okleina w studio L ma ten sam odcień co w serii E? Na zdjęciach wygląda na jaśniejszą? Może pytam o szczegóły, ale wiadomo kobieta w domu i trzeba brać pod uwagę współczynnik WAF :) :) :) Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Obudowy głośników wysokotonowych są metalowe, możliwe, że to aluminium.

Okleina ciutkę jaśniejsza ale nie widać do tego stopnia, że klienci mieszają sobie te serie.

Do góry