Przebrnąłem już przez instrukcję i wszelakie ustawienia, kablologie, itp. Niby wszystko OK, ale mam kilka dziwnych zachowań, dlatego posiadaczy Marantzow prosiłbym o kilka pomocnych słow. Do SR6006 urządzenia mam podłączone tylko przez HDMI; te o które mi chodzi to PS3 fat (LCPM), oraz TV do wyjścia Monitor 1 (tv obsługuje ARC). Żeby nie zadawać 10-ciu różnych pytań co godzinę zsumowałem kilka tutaj:
1) Nie działa mi w ogóle przycisk AMP na pilocie, ten z czerwoną obwódką do przełączania w menu amplitunera. Mogę to zrobić jedynie naciskając AMP MENU. Czy przycisk te działa w jakiś określonych trybach?
2) Kiedy w amplitunerze przełącze zródło na TV, w cale nie przełącza się na telewizję, widzę jedynie logo marantz. By oglądać telewizję muszę użyć pilota od TV w telewizorze wybrać HDMI na którym jest amplituner. Wtedy słyszę dźwięk z ampa i tu jest OK, ale z kolei nie mam żadnych informacji na ekranie telewizora, o głośności (jedynie słuchowo), o trybie surround, itp. Oczywiście mam ustawione HDMI Control ON zarówno w ampli jak i tv. Pozostałe urządzenia OK, włączają i wyłączają się automatycznie wraz ze zmianą źródła. Wygląda to tak jakby jedynie urządzenie wyjściowe, czyli TV, nie przełączało się automatycznie (dodam, że telewizor włącza się razem z amplitunerem, ale nie przełącza na telewizję gdy wybrane jest w ampli TV).
3) Jak sprawdzić czy BD lub ampli podaje dźwięk HD (Dolby True HD, DTS Master Audio)? Mam kilka próbek audio HD i gdy puszczam je na PS3 to nie ma dźwięku, Dźwięk słychać jedynie z próbek Dolby Digital 5.1 oraz DTS. Firmware plejaka najnowszy (4.25), wyjścia audio na HDMI ustawione na automatycznie i zaznaczone są wszystkie. Mam filmy BD z dźwiękiem HD, ale nie wiem jak sprawdzić jaki właśnie jest podawany czy HD czy zwykły pomimo wybrania audio HD. PS3 podaje Linear PCM, ale jak sprawdzić w ampli jaki aktualnie dekoduje?
4) Nie odtwarza mi muzy ze smartfona na Androidzie podłączonego po USB, ale o tym akurat instrukcja nic nie mówi. Myślałem, ze skoro obsługuje iPhona to Androida też. Dyski, pendrive’y, serwery, śmigają.
5) Czy istnieje analogiczna aplikacja na Androida jak iTunes dla jabłuszka? Byłoby nieźle, tym bardziej, że ampli wyśmienicie radzi sobie z funkcjami sieciowymi, na androida ściągnąłem aplikacje do sterowania Marantzem i działa pięknie, dlatego myślę, ze jest coś podobnego a’la iTunes do streamowania muzy z androida?
Będę wdzięczny za każdą odpowiedź, szczególnie naszego specjalisty marantzowego