Marantz SR 4003

szurak

New member
Witam.
Mam taki problem dzis kupilem zestaw kina Amplituner Marantz SR 4003 i dvd DV 4003. Dvd do amplitunera podlaczone przez kabel HDMI i amplituner do tv tez po HDMI. Filmy dvd ogladam normalnie ale nie wyswietla mi sie na ekranie TV menu z amplitunera gdzie sa wszystkie ustawienia do glosnikow. Może ktos pomoże ???

Ferrari95

New member
Sprawdź, czy po włączeniu menu w ampli w TV jest wybrane właściwe źródło sygnału (powinno być to wejście HDMI, do którego podłączony jest ampli).

lesiog

New member
W SR 4003 menu ekranowe nie idzie po HDMI tylko po Componencie i jeśli się nie myle po S-Video

Ostatnia edycja:

Ferrari95

New member
Sprawdź dokładnie w instrukcji. Być może jest tak, jak napisał lesiog.

Mam SR 5003 i w nim menu jest przesyłane przez HDMI i w instrukcji jest to wyraźnie zaznaczone.

lesiog

New member
Sory mała pomyłka myślałem o SR 4002 . Bo ostatnio pomagałem podłączyć koleżance właśnie SR 4002 . DVD po HDMI do Amplitunera i Amplituner po HDMI do TV i koniczny był Component do TV właśnie do menu ekranowego (pisze w instrukcji).

Ostatnia edycja:

szurak

New member
W instrukcji zeczywiscie jest cos takiego napisane ze jezeli sa podlaczone tylko uzadzenia po hdmi to menu OSD nie bedzie wyswietlane. Dzis wybiore sie po kabelek component i napisze czy cos pomoglo.

PopaY

New member
Bez reklam
Jeśli component ma Ci służyć tylko do menu OSD to po co przepłacać? Lepiej kupić tańszy SVHS skoro też może służyć do tego, bo wizja i tak będzie "szła" z DVD po HDMI.

szurak

New member
no niby tak ale nie jestem pewnien czy po s video bedzie te menu chodzilo a kabelek pozniej najwyzej przyda mi sie do podlaczenia dekodera TV.

PopaY

New member
Bez reklam
When only HDMI components are connected, the
OSD menu will not be displayed on the screen.
To view the on-screen displays, make certain you have
made a connection from the Monitor Out jack on the
rear panel to the composite, S-Video, component video
input of your TV or projector.
Wg tych cytatów wychodzi na to, że nawet po zwykłym przewodzie video z chinch będzie obraz OSD :)

Ostatnia edycja:

Ferrari95

New member
szurak napisał:
(...) menu OSD nie bedzie wyswietlane.

Nie wiem, czy zwróciłeś uwagę, że "menu OSD" to NIE TO SAMO co setup amplitunera, inaczej nazywając "menu z jego ustawieniami".

Menu OSD to wyświetlane na ekrani TV informacje np. o poziomie głośności ampli, wybranym trybie pracy itd. To menu nawet w moim SR 5003 nie jest wyświetlane przez HDMI.

Co innego za to setup menu wywoływane odpowiednim przyciskiem na panelu lub pilocie i służące do dokonywania wszelakich ustawień. W SR 5003 jest ono wyświetlane przez każde wyjście video i aby je zobaczyć należy oczywiście w TV wybrać odpowiednie wejście.

Zajrzyj jeszcze raz do instrukcji. Wszystko jest w niej dokładnie opisane.

szurak

New member
No niestety w tym modelu nie wyswietla sie menu po HDMI podlaczylem przez component i menu dziala i wszystko jest wporzadku. Tylko ze jak ogladam film i idzie mi po hdmi to zeby zmienic ustawienia i widzec setup na ekranie musze zmienic wyjscie na TV. Jakies to troche dziwne. Ale tak jest.
Dzieki wszystki za pomoc.

wwjn

New member
Marantz 4003

Witam.
Ostatnio kupilem zestaw kina Amplituner Marantz SR 4003 i dvd DV 4003. Dvd do amplitunera podlaczyłem przez kabel HDMI i amplituner do projektora (nowy HD) tez po HDMI. Niestety po takim podłączeniu projektor wyświetla komunikat, "brak sygnału". Nie jest to problem projektora, bo działa on poprawnie, kiedy podłączam do niego bezpośrednio DVD. Czy to jet problem amplitunera (zepsuty?) czy też jakichś w nim ustawień w setupie (konfiguracja wejść/wyjść)? Proszę o pomoc. :(

Harnaś11

New member
Kalibracja Głośników Marantz Sr 4003

Witam
Posiadam Marantza Właśnie Sr 4003 Chciałbym Zrobić Kalibracje Głosników Jak To Zrobić Proszę O Pomoc I Czy Poprawi Się Jakość Brzmienia .
Posiadam Marantza
Kolumny Jamo S606 Wraz Sub Aktywnym 5,1
Dvd Harman Kardon 37

Ostatnia edycja:

sabbath61

New member
marantz dv 4003

witam wszystkich
jestem nowy na forum
mam takie pytanie.
czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak ustawić w dv 4003 ( współpraca z sr 4003)aby filmy w DviX miały pełnowartościową trzcionkę ( ć,ź ł itp)
ustawiłem polską trzcionkę ale nie ma tych liter.
przeważnie oglądam w dvd ale mam trochę starych ,z przed lat filmow w DivX i chciałbym je obejżeć
dzięki z góry
sabbath-67
p.s.
poszukuję również instrukcji do marantz sr 4003 ( może być ksero )

baca18barman

New member
instrukacja

przepraszam ze pisze w tym poście ale mam amplituner marantz sr 5003 i poczebuje do niego polska Instrukcje nie miał by ktoś z was nawet skserować odkupił bym czy coś ale bo zeskanować pilnee

xJarekx

New member
Maranz SR4003

Mam taki problem podłączyłem dvd do amlitunera i z amlitunera do tv wszystko hdmi i w amlituneże nie ma głosu jest pusty kwadracik prosze o szybką odpowiedz. Czy ktoś mi pomoże?????

Ostatnia edycja:
Do góry