Marantz SR 4002 vs Marantz SR 4003

brokula

New member
Witam.
Chcę zakupić zestaw kina Marantz - mam do wyboru jak w temacie i nie wiem na który zestaw się zdecydować. Nie udaje mi się nic wyszukać na temat różnic tych 2 amplitunerów, który jest lepszy a który gorszy? Czym sie różnią oprócz wyglądu i numeracji... ?
Mogę liczyć na jakąś podpowiedź?
Do 4002 jest odtwarzacz DV 3002 i kolumny Yamaha NS-8390, NS-P70, do 4003 - DV 4003 i kolumny Prism Audio ONYX 200.
Dzięki

PopaY

New member
Bez reklam
Porównanie w załączniku.

Attachments

• SR4002 vs SR4003.jpg
    SR4002 vs SR4003.jpg
    189,2 KB · Wyś: 1112

brokula

New member
Patzrąc okiem laika na porównanie - za dużych różnic nie ma. A co do odtwarzacza dvd i kolumn? MOże tym warto się kierować?

PopaY

New member
Bez reklam
Najważniejszy jest ampli. Ja bym w ogóle nie kupował żadnego z powyższych jeśli miałbym do wydania taką kasę (a zakładam, że to kwota koło 1600-1800zł). Już raczej bym wolał ONKYO TX-SR606 :)

PopaY

New member
Bez reklam
No z DVD i głośnikami to wiadomo, ja pisałem o samym aplitunerze. A dlaczego Onkyo? Chociażby dlatego, że ma dekodery DTS-HD czy Dolby TrueHD, a tego Marantz nie ma :) Ja się właśnie przymierzam do zakupu Onkyo TX-SR606, jestem już po pierwszym odsłuchu na głośnikach Jamo S-416 i jakość w zupełności mnie zadowala pod każdym względem :)

EDIT: na DVD bym nie patrzył, chyba, że ze względów estetycznych ;) Choć wiadomo, że jeśli DVD jest tej samej serii to jakość dźwięku jest lepsza, przynajmniej brat tak ma na swoim zestawie HK, po podłączeniu u niego Wiwy 128 i mojego Belcia jakość dźwęku była gorsza niż przez DVD HK. On ma oba DVD podłączone, HK używa do płyt AUDIO i filmów DVD, a Wiwy do filmów DivX :) Zresztą DVD HK nie ma DivX-ów hehe

Ostatnia edycja:

brokula

New member
Sorki za może głupie pytanie - ale jestem laikiem w tych kwestiach. Do czego i jak bardzo potrzebne mi są te opcje - DTS-HD czy Dolby TrueHD?

PopaY

New member
Bez reklam
Kolego myśl przyszłościowo. Chyba lepiej mieć dekoder porządnego cyfrowego dźwięku niż go nie mieć. Przynajmniej ja tak rozumuję... Jeśli chodzi o dwa formaty dźwięku HD to sąone stosowane na płytach Blue Ray i HD DVD.

Ostatnia edycja:

manius55555

New member
vandel
bo ja mam caly zestaw 4003 i gra naprawde bardzo zle i myslalem na zamiane na 4002 bo wydaje mi sie ze tam amplituner lepiej gra a ty jaki masz ampli i pod jakimi glosnikami ja missin mv-8 a ten starszy gral pod mv-6 i wydawalo mi sie ze duzo lepiej gra

seed

New member
Mam Marantz SR4002 + DV3002 od 2 lat. Jestem z niego arcy zadowolony. wtedy byl to zestaw przyszlosciowy.

Poradzcie Pany jaki BD 3D z dekoderami HD kupic do niego aby po LPCM puscic do ampli?

piotr818

New member
Bez reklam
Philips BDP seria 9500 droższy (nie ma konkurencji w klasie cenowej ) lub 7500 leko gorsze procesory ale cenowo bardzo dobry(nowszy model). A dla krytyków proponowanego wyboru opinie na świecie.

Do góry