Nie ma co się oszukiwać ale seria 7xx z denona a 15xx to dwie różne szkoły grania. Niby ta sama firma ale po włączeniu okazuję się, że mamy dwa różne brzmienia, nie wierzyłem w to ale po przesłuchaniu okazało się to prawdą...![]()
Tzn. jakie kable byłyby najodpowiedniejsze.Myślę, że u Blacka za piątkę dostaniesz komplet tak jak pisze HenryJeszcze jakieś sensowne kabelki i zestawik bomba
![]()
Fajny zestawikSprzęt właśnie dotarł do domu wzmacniacz marantz 6005 plus kolumny dali zensor 7...
Daje radę, trochę się obawiałem że zestaw zagra u mnie w domu zdecydowanie słabiej od tego co słyszałem w sklepie a o dziwo gra świetnie.Fajny zestawikPM6005 powinien dać radę
![]()
Poczekaj aż się trochę kolumny wygrzeją, no i popracuj nad dywanikiemWszystko podłączone, trochę żałuję że jednak nie zdecydowałem się na Cd-ka. No cóż uzbieram trochę pieniędzy to sobie dokupię.
Gra super. Póki co kolega pożyczył mi odtwarzacz Cd Pioniera Pd -s504
Na razie starczy.
Rozumiem że odtwarzacz Cd marantza 6005 od 5005 rózni się tylko wejściem na pendrive.
Daje radę, trochę się obawiałem że zestaw zagra u mnie w domu zdecydowanie słabiej od tego co słyszałem w sklepie a o dziwo gra świetnie.
No jeszcze muszę tylko namówić żonę na dywan bo podobno poprawia akustykę i będzie już miód i orzeszki![]()
A propos Zensorów; wchodzi seria aktywna Zensor AX
Słuchając nie używam ani loudness ani source direct.Co do "podkręcania" basu - nie brzmi to dobrze, lepiej zostawić wzmacniacz na source direct.
Tak na marginesie, PM6005 jednak do tych Zensorów trochę pary brakuje - do cichego słuchania.
Na wzmacniaczu >100W (audiolab) jednak dynamika i bas przy niskich poziomach głośności jest bez porównania.