Marantz nr 1504 - opinie

samfisher74

New member
Witam , przymierzam się do wymiany amplitunera z H/K avr 70 na Marantz nr 1504 , macie jakieś porównania tych sprzętów ? możecie coś powiedzieć na temat tego marantza ? Gram w pokoju o powierzchni 20 m2 kolumny to Monitor Audio bx 2 i subwufer magnat , w przyszłości dokupię pełen zestaw kolumn ... na razie tylko stereo

Henry

Active member
Bez reklam
Na początek da radę przy BX2, dużą zaletą tego ampli jest pre-out na fronty, więc dobrzy początek, aby w przyszłości dołożyć wzmacniacz lub jakąś końcówkę.
Możesz też spróbować poszukać NR16xx

Henry

Active member
Bez reklam
Posłuchaj gdzieś jak masz okazję.
Widzę, że miałeś/masz HK więc Marantz też powinien ci się spodobać

rafa@rafa

Active member
Bez reklam
Witam , przymierzam się do wymiany amplitunera z H/K avr 70 na Marantz nr 1504 , macie jakieś porównania tych sprzętów ? możecie coś powiedzieć na temat tego marantza ? Gram w pokoju o powierzchni 20 m2 kolumny to Monitor Audio bx 2 i subwufer magnat , w przyszłości dokupię pełen zestaw kolumn ... na razie tylko stereo

Da rade napędzić nawet spore kolumny. Nie kipi dynamiką ale nie jest źle a jak masz subwoofer to już w ogóle będzie dobrze. Oczywiście najlepiej zagra z kolumnami o dość wysokiej skuteczności ok 90dB wzwyż.
W stereo jest nawet lepiej.

samfisher74

New member
Ja już właściwie zdecydowałem , tylko chciałem jeszcze posłuchać opinii na forum , teraz tylko musze zagonić H/K i pozostanie mi szukać marantza w dobrej cenie

yoz

New member
Ja zabrałem żonę ze sobą na odsłuch :)
Nie chciała mi dać zielonego światła na droższy amplituner :)
Siadła w fotelu posłuchała obu zestawów i wyjechałem z droższym :)
PS Nr1604 Całkiem fajnie gra.

Do góry