Jestem po odsłuchach Onkyo 608, Onkyo 578, Denona 1911, Denona 1910, Marantza 1601, Yamaha 667 i HK 255. Do większości podłączałem Klipsch Synergy F1 (tylko Marantz i Yamaha na innych nie pamiętam nazwy, ale wyglądały na kilka klas wyżej). Niestety odsłuchy w różnych miejscach, wiec pewnie to też miało wpływ. Płyta ta sama JMJ Aero, film Helikopter w Ogniu, wszystko w stereo, tylko Onkyo i Denon w 5.0.
Napisze moje własne spostrzeżenia:
Marantz 1601 - design najładniejszy, wyświetlacz super, cena najniższa (za srebrny, bo czarny 900 PLN droższy), stereo b.dobre, ale też były podłączone najlepsze kolumny, film przeciętnie.
Yamaha 667 - design najgorszy, dźwięk taki sobie (słuchałem po Marantzie,, może przez to), tu już film lepiej niż w Marantzie.
HK 255 - design super, dźwięk chyba najlepszy, film dobrze. Szkoda że ma mało wejść HDMI (3), nie jestem zwolennikiem splitterów a potrzebuje min 4. DolbyHeadphone działa pięknie.
Onkyo 608/578 - design znośny, wyświetlacz słaby, audio czyste, jednak trochę metaliczne (słuchałem po Denonie), film super, naprawdę. Wentylator w 608 mnie jednak przeraził swoją głośnością (może felerny egzemplarz, ale już się zraziłem).
Denon 1910/1911 - design dobry, audio ciepłe prawie jak w HK, jednak film gorzej w porównaniu z Onkyo, helikopter widać było że spadał ale tego nie czułem

.
Wybór po odsłuchu:
Onkyo 578 lub 508 (skalowanie nie jest mi potrzebne ale jeszcze czekam na stosunek ceny). Niestety nie wytrzymam z wentylatorem z 608, już wole mieć cieplej w domu
Poszukam jeszcze na zagranicznych forach jak z problemami z PS3, bo to cały czas mam nie rozwiązane.
Problem z migającym obrazem podobno można rozwiązać poprzez DeepColor z PS3, więc jeden problem rozwiązany.
Jak ktoś ma podłączone te modele do PS3 i nie ma problemów to proszę o info.
Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi.