Manta 60LUA58L EMPEROR e Euro RTV AGD

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
jakiś typ na euro rtv agd że niby ten tv nie ma 4K 60hz , może ma te 60hz a może nie ma...dla pewności zapytałem Mantę jak jest na prawdę z czystej ciekawości bo to może być fake

Ostatnia edycja:

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
Matryca Sharpa RGB prawdopodobnie low end, jednakże elektronika już archaiczna. Na pudełku piszą że posiada HDMI 2.0 by uspokajać ludzi ze doinwestowali do elektroniki i nie wyświetla już 4k przy 24hz (jak w ich 49" modelu" Teraz wyświetla każda rozdzielczość powyżej Full HD w 30hz. Jeszcze długa droga by Polacy mogli się cieszyć tanimi i w miarę dobrymi telewizorami pokroju Vizio.Chyba wie co pisze bo ZAKUP POTWIERDZONY natomiast ta Manta na pewno potrzebuje kalibracji a kiki nie ma ;) trzeba samemu ustawiać "na oko"

Ostatnia edycja:

pieniążek1

Active member
Bez reklam
A Sony za 5-7 tysi nie psuje się ??? , sam mysle nad taką MANTĄ 50 '' jest rękojmia więc przy drugiej ''znaczącej'' awarii sklep musi oddac kase

Nie maszwielkich oczekiwań to bierz ja po namyśle też już ich nie mam...teraz to każdy się psuje...A Manta miałem okazję siepovawic bo mój kolega sobie kupił i jest ok.obraz jak to obraz zły nie jest w tej cenie,menu płynnie chodzi a znam telewizory gdzie muli i są dwa razy droższe...do gier,filmów i telewizji jest spoko...teraz większość telewizorów 3000,4000 koła to tak są upchane tanimi klamotami po kilku latach zdychac...mało tematów na forum.problem z tym lub z tym...pomocy ratunku,biznes się kręci i tyle

Ostatnia edycja:

krzychooo

New member
Manta cenę ma bardzo dobrą, ale trzeba wiedzieć że za tą cenę otrzymujemy sporo mankamentów. Przede wszystkim za słaby procesor i za mało pamięci - tak więc nie nalezy się sugerować androidem bo on naprawdę nawet z youtube ma problemy, kodi zainstalować się da ale trzeba wszystko praktycznie pousuwać, a działać też będzie tak że lepiej sobie dać spokój.
Drugą kwestią jest masakryczny cloudning i banding. Trafić egzemplarz bez tych przypadłości to jak wygrać główną wygraną w eurojackpot, problem jest nawet z trafieniem sztuki z miarę akceptowalnymi wadami. Jakośc montażu też pozostawia sporo do życzenia, więc o nieszczelności matrycy nietrudno i problem kurzu jak w Philipsie czy Samsungu może się pojawić.
Tak więc jak ktoś zdaje sobie sprawę z tych niedogodności i sugeruje się tylko ceną, to może i będzie zadowolony z zakupu. Ja jednak wolałbym juz mniejszy rozmiar, ale akceptowalny obraz za te pieniadze.

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
Kiki załatw też ten podstawowy model TCL-a u60p6026 i Samsung 58Mu6122 te modele powinny Ci się dobrze sprzedawać , są dosyć tanie i na pewno lepsze od tej Manty.Dla tych co szukają dużego i taniego w sam raz...

Ostatnia edycja:
Do góry