Mam TV LCD i co dalej ? :-)

Nowicjusz

New member
Witam,

jakiś czas temu kupiłem sobie JVS 32S60 i obecnie się przymierzam, tak na poważnie, do zakupu nagrywarki DVD spełniającej nastepujące kryteria:
- odtwarzenie plików 1080p,
- HDD (min. 80 GB),
- odtwarzanie plików w formacie .TS , WMV (format HD),
- odtwarzanie plików DivX.

I moje pytanie czy ktoś z was zna jakiś taki sprzęt, który by spełnił w/w wymagania ?
Czy nagrywarka DVD z HDD: JVC DR-MH300SE jest tym czego szukam ?
Czy ktoś jest w stanie polecić jakiś sprzęt ? Jeśli nie ma takiego na rynku, to jaki sprzęt byłby najlepszym, który spełniłby większość z moich w/w potrzeb.

Zaznaczam, choć z mojego postu pewnie to widać: jestem laikiem w temacie tego typu sprzętu.

Z góry dziekuję za pomoc :)

Piopio

New member
Odpowiedź jest prosta:

nie ma takiego sprzętu i prawdopodobnie nie będzie przez 2-3 lata.

Do odtwarzania materiału HD potrzebny jest player HD:

Snazio, Buffalo, KISS DP-600

moim zdaniem każdy z nich ma jeszcze wady. Trzeba poczekać na 2 generację (Manta HD player). Teraz czekamy na ruch Zoran - niedługo wyda chip HD - i mam nadzieję, będzie lepszy niż Sigma obecna w dostępnych playerach HD.

pzdr

absolus12

New member
Kiss DP 600 jest najgorszy z całej trójki, straszny niewypał na obecną chwilę -miejmy nadzieję, że do momentu kiedy wypuszczą nowy firmware; pomimo zapowiedzi nie czyta .ts

Pozdrawiam

Nowicjusz

New member
maximmaxim napisał:
a komputer odtwarza HD na LCDkach ? jesli tak to moze po prostu miej dobry komp?;)
Niby tak, ale przy podłączeniu kompa do TV, TV mówi że dostaje sygnał o znacznie niższej rozdzielczości (mam JVC 32S60). Dlatego rozwiązanie Komp-TV LCD - raczej odpada. Temat podłączania kompa z moim modelem TV był już poruszany nie tylko na tym forum i nigdzie nie znalazłem dobrego rozwiązania.
Pozostaje więc rozwiązanie z jakimś odtwarzaczem/nagrywarką DVD.

Do góry