Witam troszke nie na temat ale zakladalem nowy watek i nikt mi nie odpisał(oprocz kikiego) ..po powrocie z pracy doznalem lekkiego szoku...dzieci zarysowaly mi telewizor.. jakąs zabawką...jest rysa dlugosci ok 3,5 cm do 4cm..jest strasznie widoczna przy wylaczonym telewizorze i lekko przy włączonym..kupilem ten telewizor dla obrazu jak i uwzglednilem twarde szklo zwane ,,gorilla glass!!!!{gdyz mam dzieci}..malo tego tydziem temu byli u nas znajomi z malą dziewczynką ktora maznela pare razy kredka swiecową (powtorze kredką świecową!!!!) i rownież są ryski,,moze ktos mi wytlumaczyc o co chodzi!????Mieszkam w Irlandii kupilem tv z 5letnia gwarancja..wydaje mi sie niemal pewne ze to nie podlega gwarancjii..ale jesli chodzi o te twarde szklo do jest cos nie tak gdyz wprowadza sie kupujacych w bład,w opisie jest wyraznie napisane gorrila glass!!!!nie wiem co mam robic,nie ukrywam strasznego rozgoryczenia....Czy orientuje sie ktos, czy ewentualnie mozna przedni panel wymienic???jesli tak to jakies przyblizone sumy.........wiem ze to smieszne ale ten telewizor w tej chwili wyglada okropnie...a bylem zadowolony...z góry dzieki za wszelkie odpowiedzi jak i pomoc...