mam go 55hx850

KAZMISH86

Member
witam...po prawie 3 miesięcznych posuzkiwaniach, pytaniach w sklepach na forach i wbrew paru glosom przeciw temu tv zakupiłem 2 godzinki temu ten sprzęcik....i po pierwszych ogledinach jestem brdo zadowolony i ciesze się ze nie dalem się skusic na inne modele...dlatego ludzie jeśli się wachacie to ja Wam podpowiem bierzcie hx850...ale spieszcie się bo już jest koncowka serii ....pozdrawiam....

dream4you

New member
A nie bałeś sie i nie boisz o pixle ? widziałem wczoraj w SC na takim subpixel czerwony mniej więcej w centralnym miejscu - widać bardzo. Ja się przez to boję zakupu

wchpikus

New member
Ja zrezygnowalem z 850..niestety funkcjonalnosc i cena wypada gorzej niz Samsung...
Wiecej bedzie kontentu HD, niestety po to sie kupuje TV, wiecej filmow z kompa , Sony nie chcialo nawet odpisac na @ w sprawie odtwarzania plikow i ew upgrade funkcjowalnosci..
Niby nowa seria ma miec to i owo, ale chyba cena to z kosmosu..przegiecie.
Widac ze konkurencja depcze im po pietach..nie dziwie sie ze mieli problemy.
Szkoda, Tv ladny, ale nie przekonalo mnie to:/

Ostatnia edycja:

tedi111

New member
Witam mam zamiar jutro kupić tego sony 55hx850 (zaczyna go trudno zdobyć) proszę o opinie czy jest wart tej (nie małej) kasy jak wygląda sprawa z równomiernym podświetlaniem matrycy i clouding w nocy, na multi mediach za bardzo mi nie zależy mam Blu Ray jak on wypada do samsunga 55ES8000 najbardziej zależy mi na jakości obrazu.Teraz posiadam samsunga 40C650. Proszę o szybką opinie

KAZMISH86

Member
słuchaj ja porownywalem...obraz wlasnie z tym Samsungiem....i chociaż Samsung ma obraz ładny to w tym soniaczu jest super....może nie ma wsparcia kamerek i tylu multimediów ale obraz bomba....
czy jest wart tej ceny....jeśli zależy ci w tej klasie na najlepszym obrazie to warto choć nie powiem ze również oddawałem te pieniazki z ciezka reka...ale teraz nie zaluje ani zlotowki....akurat w moim podświetlenie dobre...widać może lekko jak się przyjrzysz rog dolny jaśniejszy ale serio jelsi bym nie czytal zadnych opinii i testow to bym tego nie zauwazyl a tak po prostu się doszukuje już wszystkiego....heheheh ale nie widać tego...a w nocy czern super...serio ja go [polecam z reka na sercu...a zrobisz jak będziesz uważał...pozdrawiam

KAZMISH86

Member
niooo troszku jest ciężko...ja już kupowałem ostatki....w sony center....bo od marca sa nowe modele i raczej już nie będzie 850....no cyba ze komus na magazynie zostało....wiec szukaj bo warto:)

rezonator

New member
słuchaj ja porownywalem...obraz wlasnie z tym Samsungiem....i chociaż Samsung ma obraz ładny to w tym soniaczu jest super....może nie ma wsparcia kamerek i tylu multimediów ale obraz bomba....
czy jest wart tej ceny....jeśli zależy ci w tej klasie na najlepszym obrazie to warto choć nie powiem ze również oddawałem te pieniazki z ciezka reka...ale teraz nie zaluje ani zlotowki....akurat w moim podświetlenie dobre...widać może lekko jak się przyjrzysz rog dolny jaśniejszy ale serio jelsi bym nie czytal zadnych opinii i testow to bym tego nie zauwazyl a tak po prostu się doszukuje już wszystkiego....heheheh ale nie widać tego...a w nocy czern super...serio ja go [polecam z reka na sercu...a zrobisz jak będziesz uważał...pozdrawiam
Mam kilka pytań.
Czy czyta po USB dysk zewnętrzny 2TB sformatowany po NTFS?
Czy podstawa jest odejmowana i można go zawiesić na ścianie?
Czy jest mocna czerń patrząc z kąta np 35 stopni.

relka

Member
Witam. A czy podczas np oglądania meczów nie zauważyliście w tym modelu takich pionowych "pasów"?? Ja u siebie to widzę kiedy obraz się przesuwa a najlepiej właśnie to widać podczas meczów piłkarskich.

Szuri21

New member
@relka

Ja nic takiego nie zauważyłem, myślę, że wiele zależy od ustawień obrazu i sceny, tym bardziej, widać to w dynamicznych scenach filmów lub podczas oglądania sportów.

Ja mam pytanie z innej beczki. Jestem od tygodnia mega szczęśliwym posiadaczem Sony 55HX850. Jakość wykonania rewelacyjna obraz również bardzo przyjemny. Zrobiłem sobie własną kalibrację obrazu stosując znalezione zestawy ustawień w sieci i dopasowałem je nieco pod siebie.
Martwi mnie jednak jeden szczegół. Niezależnie czy oglądam telewizję naziemną (kanały HD i SD) jak i również sygnał z satki (również HD i SD) dookoła ekranu widzę taką jakby jaśniejszą ramkę. Ramka ta nie jest poświatą, jest ewidentnie równiutka odcięta i nieco jaśniejsza od reszty wyświetlanego obrazu. Pod kątem widoczna zdecydowanie bardziej, siedząc na wprost mniej, ale zależnie od wyświetlanego obrazu można ją dostrzec. Jest ona wielkości około 0,5 cm ale jest zauważalna dla mnie. Powiedzcie mi proszę czy ten typ tak ma.

accu

New member
Bez reklam
Mam kilka pytań.
Czy czyta po USB dysk zewnętrzny 2TB sformatowany po NTFS?
Czy podstawa jest odejmowana i można go zawiesić na ścianie?
Czy jest mocna czerń patrząc z kąta np 35 stopni.

Witam uprzejmie,
Nie obsługuje systemu plików NTFS.Tegoroczne modele W905 będą już obsługiwać.

Podstawę można odejmować , traci się jednak na jakości dźwięku .

Zależy , z jakiej odległości będziesz oglądał.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

rezonator

New member
Witam uprzejmie,
Nie obsługuje systemu plików NTFS.Tegoroczne modele W905 będą już obsługiwać.

Podstawę można odejmować , traci się jednak na jakości dźwięku .

Zależy , z jakiej odległości będziesz oglądał.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:
Oglądam z odległości 3m i z kąta ok 35stopni.

Arton

New member
na moim 46hx850 nie zauwazylem zadnych pasow podczas meczow pilkarskich jak LM i hokejowych sygnal jeszcze z platformy N. Co do podstawy to jest odrebnym elementem od TV. Polecam ten TV i nie wiem jak mozna go porownac do Samsungow , ktore sa jedynie lepsze multimedialnie ale jezeli chodzi o jakosc obrazu(kalibracje) to nie ma mozliwosci profesjonalnie ustawic zadnego samsunga . Informacje z portalu zajmujacego sie kalibracja TV oraz konkurencyjnego forum gdzie jest porownianie Samsunga i Sony :)
Do tego nie wiem czy jeszcze jest w SC 5 letnia gwarancja PRODUCENTA a nie sklepowa gdzie ewentualna naprawe wykona pan rysiu w garażu. Oraz raty 10 rat 0% . Kiedy ja kupowalem swoj model to cena w SC w porownianiu do Euro Rtv A..d byla wyzsza a na gorszych warunkach. Jak uda ci sie jeszcze to moze wychaczysz BD z BONDEM :p heheh

osama88

New member
Witam. A czy podczas np oglądania meczów nie zauważyliście w tym modelu takich pionowych "pasów"?? Ja u siebie to widzę kiedy obraz się przesuwa a najlepiej właśnie to widać podczas meczów piłkarskich.
Mam te pasy :( nie da sie ogladac i wlasnie najbardziej widoczne na meczach.1 szt wymieniona , druga ten sam problem .Co jest grane z tymi 55 ?

Do góry