Magnat Quantum 553

D

Deleted member 141725

Guest
Ktoś z Was ma jakieś opinie o tych kolumnach magnat?
Słucham i szukam monitorów z większym bassem. We wtorek będę słuchał BR2. Słuchałem KEF IQ30 oraz Wharfedale 10.2. Sprzedawca zaproponował abym posłuchał Quantum 553. Pomyślałem Magnat do Cambridge Audio??? :) Ale podłaczył - jak przypierniczyło bassem to przynajmniej jak z podłogówek. Zastanawiam się czemu tak jest i czy warto. Jak BR2/BX2 okażą się nie tym co szukam czy warto pomyśleć o Magnatach czy raczej jest to firma bardzo kiepska??

marecki6

New member
Bez reklam
nie czaje pytania - skoro brzmienie ci pasowalo tochyba sam mozesz sobie odpowiedziec czy warto czy nie a sama firma calkiem przyzwoita

rafal735r

New member
Tez troche nie kumam. Jezeli ci sie podobalo to czego szukasz? Moze sprobuj jeszcze Quantum 603. I faktem jest ze do podlogowek z basem im daleko, zreszta mozna sie domyslic ze w 553 jest podobnie.
PS. Chyba nie slyszales basu z w miare dobrych podlogowek ;-)

D

Deleted member 141725

Guest
dzisiaj słuchałem jeszcze raz tych magnatów i choć bass jest niezły to średnica słaba. W końcu udało mi się posłuchać Monitor Audio BX2 - wygląd świetny i grają bardzo dobrze - ale nie na tyle żeby wymieniać moje Dali Concept2 - wręcz bliżej mi do konceptów. Nie mam gdzie posłuchać Wharfedale 9.3

Do góry