Mam 2 Oledy firmy LG 55B7 i 55B9 - na obu nie potrafię skonfigurować pilota żeby działał z TV boxem 4K od UPC.
Producentem jest Arris, ale niezależnie czy podczas konfiguracji wybieram UPC, czy Arris pilot nie działa.
Napisałem w tej sprawie do LG. Oto odpowiedź:
"Uprzejmie informujemy, iż funkcja pilota uniwersalnego nie jest kompatybilna ze wszystkimi dekoderami dostępnymi na rynku. Trudność w sparowaniu pilota Magic z innymi dekoderami polega na tym, że producenci dekoderów nie zawsze udostępniają firmie LG kody swoich pilotów. Kolejną trudnością w sparowaniu urządzeń jest fakt, że producenci dekoderów wypuszczając aktualizacje na swój sprzęt, powodują zmianę w kodzie oprogramowania, przez co nie jesteśmy w stanie zagwarantować działania pilota Magic ze wszystkimi dekoderami. Dodatkowo dekoder musi posiadać HDMI CEC.
W zaistniałej sytuacji przekazaliśmy informację o Pańskim dekoderze do działu technicznego odpowiedzialnego za oprogramowanie w telewizorach LG. Jeśli będzie to możliwe to kompatybilność z Pańskim dekoderem zostanie dodana w jednej z kolejnych aktualizacji oprogramowania.
Ponadto można osobiście zgłaszać modele dekoderów które nie są jeszcze kompatybilne poprzez stronę: lgappstv"
Zgłosiłem ten model, ale nie wiem, na ile to pomoże. Myślę, żeby napisać jeszcze do UPC, żeby podali mi (lub od razu do LG) kody tych pilotów. Nie wiem o jakie kody chodzi, czy to jakieś kody szyfrujące połączenie między urządzeniami, czy jakieś inne, ale trochę to słabe, żeby był taki duży problem w sparowaniu flagowych TV LG, które ma duże przedstawicielstwo w Polsce z dekoderem jednego z największych dostawców TV.