jochan1234
New member
Jak w temacie .Ktos ma lub go słuchał?Chcę z lapka puścic sygnał na coaxiala w dacu.
Niespecjalnie jest co testować, wchodzą zera i jedynki i wychodzą zera i jedynki - to nie jest DAC, tylko interfejs usb>spdif.Najlepiej jakbyś sam przetestował u siebie w domu ,zwłaszcza że ten DAC nie jest taki tani
Niespecjalnie jest co testować, wchodzą zera i jedynki i wychodzą zera i jedynki - to nie jest DAC, tylko interfejs usb>spdif.
King Rex z resztą to też nie DAC, nawet na stronie producenta go przedstawiają jako DDC.
150 funtów to lepiej dołożyć do DACa, który i tak z tymi przejściówkami jest potrzebny.
Cena (za nowego) wydaje się mocno przesadzona, zwłaszcza że MediaTech mi się kojarzy z tanimi akcesoriami do PC.
Kup jakiś interfejs z allegro za stówkę. Efekt ten sam, a kolejne pięć stówek w kieszeni.
A jak masz majsterkową smykałkę to kup sobie za parę groszy zestaw DIY i zbuduj go sam![]()
Nie mam pojęcia o jakich zanieczyszczeniach mówisz, ale nie chcę tu wchodzić w debatę na temat transmisji cyfrowej, bo mi dnia szkoda.No właśnie tak samo jak wzmacniacz, tak samo komputer ma i obok sygnału cyfrowego idą inne zanieczyszczenia z kompa analogowo.
Nie poprawisz. Lepiej odłóż te 600 zł na kupkę i wymień inny elementu toru - wzmacniacz/kolumny albo i tego DACa.dzik87 napisał:Właśnie,dlatego zastanawiam sie nad konwerterem.Teraz mam podpiete pod usb do daca,ale sobie myslę że po coaxialu poprawie jeszcze bardziej dżwięk bas,średnicę.Tak przynajmiej pisze w teście jaki przeprowadzono na tym dacu.Dlatego pytam bardziej zorientowanych
Jak masz kasę to bierz ten drogi będziesz miał lepsze samopoczucieCzyli się nie pchać w M2Tech HiFace Two za 600 zł i kupić cos tańszego na allegro np. konwerter firmy Muse,jeżeli twierdzicie że tak samo zagra,bynajmniej nie gorzej.