lpcm, a bit stream, jaka roznica ps3 jako dekoder dtshd?

BoDeX

New member
Masta_J napisał:
Ale to już ustaliliśmy dużo wcześniej. Odwracasz po prostu kota ogonem teraz.

GDYBYŚ MÓGŁ TO WRESZCIE ZROZUMIEĆ, TO BYŁOBY MIŁO ..........

Szukasz dziury w całym, marudzisz i nie potrafisz się przyznać do niewiedzy . Jakie odwracanie KOTA ? Człowieku, poczytaj się na trzeźwo !

Jak jesteś taki "kozak", to UDOWODNIJ, że 247 i 347 różnią się wersją HDMI .

Ostatnia edycja:

supmario

Klub HDTV.com.pl
VIP
Panowie! Pasjonująco czyta się waszą wymianę zdań ale czy nie odeszliście trochę za dalego od tematu? Mam wrażenie, że Spanker nadal nie otrzymał odpowiedzi porady itd...

Masta_J

Active member
Bez reklam
brx napisał:
to (...)
Po lekturze Twoich postów, zostałeś mianowany największym pieniaczem działu Konsole HD - Playstation 3 :mrgreen::mrgreen:

Chyba nie chodzi o to żebym ja teraz Tobie wytykał Twoje brednie?
Coś o niemożliwym takim samym pingu na modemie i 1 mpbs? Totalne brednie.

Jeśli to Ty mnie mianowałeś to cóż to znaczy od największego trolla działu Konsole HD - Playstation 3?

Weź się lepiej za coś pożytecznego bo nawet trollowanie nienajlepiej Ci wychodzi.

Ogr napisał:
Własnie zaczałem myslec nad zmiana sprzetu co myślicie o tym?
http://www.allegro.pl/item396704115_onkyo_tx_sr_605_czarny_najtaniej_.html

Ja nie olewam:
Na pewno sensownym wyborem będzie Onkyo 605 - posiadające zarówno dekodery HD jak i HDMI 1.3 - nie musisz zatem nigdzie z niczym chodzić i sprawdzać.
Do tego przyjazna cena.

Pozdrawiam,

Ogr

New member
Bez reklam
No fakt ,nie zajazyłem ze to ten model :mrgreen: OK dzieki mysle ze sie skusze ,jeszcze jak ktos dobierze mi zestaw głosników i sub...Który dorówna temu z Logitech z-5500:DOczywiscie za rozsadna cene ,nie jakies audiofilskie bajery:mrgreen:Miałem kedys ampli.. yamahy i zestaw koda z sub 1000 .Kiepskawy był w porównaniu do plastiku Logitech:)

Ostatnia edycja:

supmario

Klub HDTV.com.pl
VIP
Do Ogr;
Onkyo 605 to bardzo dobry wybór ale musisz pamiętać z jakimi kolumnami to bedzie grało. Ja swoje Heco (nie jest to jakis hi-end broń Boże) zestawiłem z Onkyo 705 u kolegi i nie podszedł mi dźwięk dlatego wybrałem Yamahe RX-V1800.

Ogr

New member
Bez reklam
Jak najbardziej skłaniam sie do głosników yamahy,wyglad mi sie podoba do tego twierdzisz ze dobrze graja:) A sub...tez yamahy ?Ten z logitechZ-5500 wali niesamowicie!

asoz

New member
Napewno będziesz bardzo zadowolony suba Yamahy. Bedzia pasował do głośników. Logitechy to tylko głośniki komputerowe. Jak je usłyszałem pomyślałem, że grają niesamowicie, dopuki nie posłuchałem Bose, KEF...

BoDeX

New member
Masta_J napisał:
Cóż Ty za głupoty wypisujesz?
Przecież oba mają takie samo HDMI:

Przecież zarzuciłeś mi, że podałem inny przykład niż w temacie , a jednak
niczym się nie różnią (moc,cena) i jak widać kolejny raz odwracasz kota
ogonem ... to prawda , jesteś mega trolem i niech już tak zostanie.

606 jest lepszym wyborem niż 605 - taniej i nowocześniej ....

Masta_J

Active member
Bez reklam
Hehehe, dobre :mrgreen:

Napisał Masta_J

...Owszem miałeś rację i Twoja teoria jest prawdziwa - chociaż z tego co wygrzebałem w sieci ten ostatni Harman ma HDMI 1.2.
http://www.harmankardon.com/product_...=&prod=AVR+347

No tak - w dalszym ciągu czytać nie potrafisz !

-------------
Kto tu komu co zarzucał?
To czego w takim razie to powyżej dotyczyło skoro niczym się nie różnią (moc i cena) A teraz się już niby zgadzamy? :mrgreen:
Ja kota ogonem? Hehe, Ty to jesteś etatowym obracaczem :)
Lubię przedrostek mega :D

Pozdrawiam,

Ostatnia edycja:

BoDeX

New member
Chłopie , idź się leczyć ...

Masz focha, że podałem linka do 347 a nie do 247, zapominając chyba,
że te dwa modele bazują na tej samej płycie, a różni je końcówka mocy.

Ciągniesz temat w nieskończoność, choć wiesz , że twoje "argumenty"
dawno zostały starte na pył ... po co dalej trolujesz ?

:hmm:

Masta_J

Active member
Bez reklam
Nadal nie odpowiedziałeś na pytanie a ciągle gadasz i brniesz dalej.

"Różnice" między 347 a 247 już sobie wyjaśniliśmy - Ty jakoś ciągle żyjesz przeszłością...

Doczekam się odpowiedzi dlaczego nie potrafię czytać z tamtego posta?
No chociaż coś wymyśl na prędce jak już tak gadasz bez sensu...

:hmm:

Ostatnia edycja:

cin0

New member
podlacze sie, aby nie zakladac nowego tematu..

moj sprzet to onkyo 606 + ps3
kiedy ustawie Audio Output Format na LPCM to SELECT(info o filmie) podczas ogladania filmu dvd pokazuje mi DD5.1Ch. 48kHz 448kbps
natomiast onkyo 606 pokazuje mi wtedy na wyswietlaczu Multichannel - przy tym ustawieniu dzwiek jest jakby odgrywany
ciszej,
a gdy ustawie Audio Output Format na Bitstream wowczas kiedy nacisne SELECT pokazuje mi DD Multi-Channel 48kHz 448kbps,
a na wyswietlaczu od onkyo zapala sie czerwona lampka ze znaczkiem DD i dzwiek jest o wiele glosniejszy, nie wiem czy lepszy

moje pytanie, przy jakich ustawieniach powinienem pozostac? Bitstream czy LPCM?
z tego co doczytalem zrozumialem ze gdy ustawie LPCM to dzwiek zostanie puszczony w moim przypadku
przez z ps3 po hdmi do onkyo, ale rozkodowany w ps3, a gdy ustawie Bitstream to zostanie przeslany czysty strumien
i dopiero onkyo bedzie go odkodowywac (dlatego ta czerwona lampka DD), tak? przypuszczam ze lepsze dekodery
ma jednak amplituner, wiec chyba powinienem zostac przy Bitstream?

BoDeX

New member
Jeśli nie korzystasz z płyt BluRay, to ustawienie jest DOWOLNE ,
o jakości musisz sam zdecydować, bo to , że gra ciszej, nie znaczy,
że gorzej - to zwykła matematyka ... :)

Inną sprawą jest "urok" zapalonego światełka DD . :)

Do góry