Logitech Z906 + PC + TV + VECTRA + XBOX 360

xman555

New member
Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych moim tematem. Chciałem się przywitać gdyż jestem tu nowy więc wiem, że moja reputacja nie jest na wysokim poziomie lecz mam nadzieje, że znajdzie się jakaś osoba która będzie tak uprzejma i pomoże mi w podłączeniu wszystkich urządzeń jakie wymienię poniżej.
Zaczynamy
Od paru dni posiadam zestaw głośników Logitech z906 5+1 podłączyłem go do komputera używając kabla załączonego w zestawie oznaczony w instrukcji jako "6-kanałowy kabel wejścia bezpośredniego"
Zostało mi jeszcze 2 wyjścia optyczne i jedno oznaczone numerem "5" w instrukcji "cyfrowe koncentryczne" ale mniejsza z tym
Chciałbym uzyskać dźwięk w telewizorze podłączonym do dekodera HD vectry 3830CD urządzenia połączone są ze sobą kablem HDMI
Chciałbym również uzyskać dźwięk podczas grania na Xboxie który jest podłączony również kablem HDMI do TV wszystkie urządzenia które wymieniłem posiadają wyjscia SPDIF również komputer.
W jaki sposob podłączyć wszystkie te urządzenia aby cieszyć się dzwiekiem 5+1 podczas ogladania tv, grania i siedzenia na komputerze?

Pozdrawiam

Do góry