logitech z-906 vs Prism Onyx 100 vs??

GracX

New member
Bez reklam
Witam w zbliżający się świąteczny urlop zamierzam mocno uzupełnić moje 'kino domowe' jestem już bliski wybrania projektora pewnie niektórzy z was śledzą mój temat z nim związany, tutaj jednak chcę się poradzić w kwestii wyboru głośników/kolumn otóż początkowo celowałem logitechy z-906 następcę z-5500 dlaczego one nie mogę sobie pozwolić na duże kolumny nie mam na to warunków dlatego zamysł satelitek na ścianie mi przypasował do tego z-906 jest o 30% mniejszy od poprzednika głownie subwoofer nie jest już taki monstrualny to dla mnie duży + , zapytacie więc co tu robią onyx-y 100 ? tak więc dałem je dla odniesienia ma je mój znajomy ostatnio byłem u niego na seansie konkretnie to ma taki zestaw Yamaha RX-V367 + BD-S667 + Prism 100 Kino domowe (1952514727) - Aukcje internetowe Allegro naczytałem się wiele złego o plastikowych głośnikach zacząłem wiec zastanawiam się nad kolumnami o onyxach nie znalazłem pochlebnych opini, czy istnieje jakiś sensowny zestaw kolumn który będzie lepszy od z-906 i nieco mniejszy niż standardowe kolumny? gdyby przednie były na kształt tych tylnych były by rewelacyjnie do tego może być osobny subwoofer.nie mam pojęcia w jaki próg cenowy uderzać z-906 to 'jedynie' 1200zł na kolumny to chyba niewiele.

z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

kubamaj

New member
Ja kupilem 2 tyg temu Z-906 za 999zl i jestem mega zadowolony. do kina sa super i rowniez do muzyki. raptem 5w mniej od poprzednika i fakt gabartyowo mniejsze ale mam porownanie i graja rowniez swietnie i do takich pokoi jak mamy to starczy. porownujac glosniki z tymi w np euro do 1200 to sa tandety plastikowe o wadze piorkowej. Z-906 nawet zaskoczyli nie jednego mojego kolege co sie sprzetem interesuje, bo wszystko jest konkretne. Ja jestem mile zaskoczony pomimo roznych opinii. a sluchu nie mam najgorszego bo bawie sie w mixowanie na vinylach a tam dzwiek musi byc super.

kubamaj

New member
Mysle ze Ci sie info przyda bo wlasnie sie dowiedzialem.
W najnowszej gazetce SATURNA jest zestaw Z-906 za 900zl. oferta bardzo dobra. :)

GracX

New member
Bez reklam
no proszę cena bardzo ładna mam nadzieje że jacyś znawcy kolumn się wypowiedzą nie mam jakiegoś strasznie wyczulonego słuchu kolumny prism które miałem ostatnio okazję słyszeć nie zbierają za pozytywnych opinii mi tam przy muzyce niczego nie brakowało w filmie też nie najgorzej.może nadmienię że nie lubię podkręcać volume-a bardzo mocno bardziej liczy się dla mnie efekt przestrzenności/lokalizowanie dźwięku np. odgłos czegoś skradającego się z tylnych głośników przechodzący płynnie z lewego do prawego kanału coś rewelacyjnego. nie mniej istotne jest dla mnie to aby nie były to duże kolumny z tą zamysł na z-906, przyznam że jeszcze nigdy nie miałem ampli i troszkę też mnie to kusi :)

Do góry