takich znawcow jak ty to akurat nie potrzeba. 505w to moc RMS a nie P.M.P.O i to znamionowa moc glosnikow szczytowa to 1000w. i to nie jest czlowieku moc taka jak na radyjkach z rynku za 10zl z naklejka 900w tylko to ZNAMIONOWa moc glosnikow. to po 1. po drugie to nie sa kolejne creativy z pierdzacym wooferem bo nie wprowadzisz go w pierdzenie. sub schodzi ponizej slyszalnosci ludzkiego ucha dzieki czemu nawet na cichym ustawieniu czujesz podmuch basu na pokoj. wylot woofera jest tak duzy ze wejdzie meska piesc zacisnieta a zaslaniajac go plyta Cd tak ja wygina ze potrafi ja zlamac. tzn mnie pekly tak 3 plyty
z karta papieru 14 radzi sobie w 10 sekund robiac w niej dziure. jak nie masz doczyniena ze sprzetem to po 1 sie nie wypowiaaj a po 2 przeczytaj chociaz parametry. co do tekoderow dts pro logic itp to nie sa to CYFROWE dekodery jak w media playerze funkcja "efekt WOw' tylko to SPRZETOWY dekoder. to znaczy tyle ze ma uklad scalony zmieniajacy ten dzwiek a nie cyfrowa podrobka tego systemu. mieszkam na partenrze kolega z 4 pietra mowi mi ze slychac odemnie muzyke. wlacz swoje 2x20w na wzmacniaczu i powodzenia
juz wielu takich jak ty do mnie przychodzilo i po udezeniu basu na 70% glosnosci uslyszalem jedynie "aha" albo "noooo" czasem ktos powiedzial .. "aaa" jak masz mozliwosc idz gdziekolwiek i posluchaj ich na chociaz 30% mocy z wooferem na maksa.. nie wiem czy wiesz co to znaczy ze glosnik niskotonowy ma wysokoskokowa membrana ale oznacza to ze wychyl membrany czyli zakres w jakim sie rusza w tyl i przod wynosi nawet 5cm! a gorne zawieszenie ta miekka obwodka dookola glosnika ma 3cm szerokosc
i zaufaj m ze te wszystkie creativy nawet model gigaworks 7,1 wysiadaja przy tych logach. mam je od roku a mialem juz bardzo wiele zestawow... nie zmienie go na zaden inny chyba ze bede mial 5000zl to sobie kupie inne
co do wejsc ma wejscie cyfrowe wejscie coacx czego nie ma wieksozsc zestawowo i wejscia jack. na raz mozesz miec podlaczonego np x-boxa kompa i dvd. mialem kiedys 4x 100w 2 drozne kolumny. graly glosno nie powiem ale zaden zwykly glosnik nie zejdzie ci tak nisko jak ten sub. bas jest taki jak w klubie glebokii przechodzacy przez pokoj. cuzjesz czysty podmuch doslownie podmuch basu taka fale niskiego dzwieku jak uderza w pokoj. zadnych glosnikow zadnych zwyklych nie nieskotonowych nie ebdziesz mial niskich dzwiekow. ale widze ze tobie odpowiada to ze glosnki wrzeszcza. nie wazne ze slow nie slychac basow nie ma glosne to git. ) wiec powodzenia aaa zapomnial bym "najlepse to THX" wiesz co to w oglle THX? to norma jakosci dzwieku ktorej nie spelnia 99% zestawow ktore slyszales po to pilotki maja aluminiowe stozki fazowe zamaist kopulek na cewce zeby zachowac czystosc i jakosc dzwieku. najlepiej nie odpisuj wcale bo nie szlak trafia jak slysze opinie laikow ktorzy nie znaja sie na tym o czym mowia. i pod twoim wzmazniaczem 2x20 wat dym nie pojdzie bo one maja wzmacniacz 510w fizycznie w srodku czlowieczku