Logitech Z-5500 (5.1 THX)

rsrs

New member
Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie, jakby się zachowywał taki zestaw Logitecha, gdyby podpiąć do niego większe kolumny a zostawić tylko sub? Pytam, bo zależy mi na tej małej "bazie", która jest w zestawie a sam zestaw chciałbym podłączyć do Popcorn Hour. Dziękuję za odpowiedź.

armi

New member
Bez reklam
to nie lepiej kupić tani ampli pioneera lub yamahy i do tego np jamo sub200
kasa podobna a pewnie będzie sporo lepiej

rj5

New member
rsrs
podłączyłem do zz 5500 kolumny 120W jbl ale mam tylko dwie więc tylko przód.Grały lepiej od tych w zestawie ,ale tylne chociaż dałem je na max prawie nie były słyszalne.Testowałem na Star Wars 3 i na oryginalnych głośnikach statki kosmiczne przelatujące np. po przekątnej słychać idealnie a z tymi dwoma dużymi z przodu prawie nie odczuwa się prezlotu nad głową.Myślę że wszystkie cztery głośniki muszą być takie same.

armi

New member
Bez reklam
tu nie chodzi o to że muszą być 'takie same' ... głośniki po 120W zamiast tych standardowych plastików... przecież ta 'baza' tego nie pociągnie. Dla tego nie słychać... tu trzeba jakiś niezbyt wymagających prądowo monitorów poszukać

assassin

New member
Czy próbował ktoś z Was przedłużyć kabel łączący panel sterowania z głośnikiem nisko tonowym (D-SUB)? Standardowy kabel na stałe połączony z tym panelem ma ok. 2 m długości, a to zdecydowanie ogranicza mi możliwość rozmieszczenia całego zestawu. Kupiłem w ciemno przedłużacz D-SUB (z jednej strony gniazdo, z drugiej wtyczka) ale okazało się, że ten kabel ma tylko 14 PINów (tak niestety mają niektóre „15-nasto PINowe” kable D-SUB) i głośniczki nie działały. Nie chce kupować drugiego kabla, który może okazać się bezużyteczny, dlatego chciałbym się wcześniej dowiedzieć czy zestaw zadziała z przedłużaczem D-SUB posiadającym 15 PINow i czy zastosowanie przedłużki nie spowoduje, że pojawią się jakieś opóźnienia, zniekształcenia lub inne niespodzianki.

gadulinho

New member
Bez reklam
Mam pytanko. Da się przedłużyć te kable łączące głośniki z subem ? Jednak te 7,6 m to minimalnie za mało. Pasowałoby z 10 metrów (przy 7 metrach głośniki tyle stoją na ziemi bo brakuje kabla żeby je wyżej postawić :()

EDIT: Ok, już wiem, że teoretycznie można, ale jaki to kabel ma być (dużo ich jest z tego co patrzyłem) i czy trzeba kupić inne kable do wszystkich głośników czy można tylko do 1 (w wieży, którą mam w opisie, dokupiłem inny kabel tylko do jednego głośnika - taki dość długi - i głośnik, który jest podpięty do tego kabla gra ciszej - nie zależnie, który zostanie podpięty).

Ostatnia edycja:

bluray

Banned
asoz napisał:
Nie produkują. To te logitechy nie potrzebują jakiegoś wzmacniacza. No to wyobraź sobie różnice pomiędzy 15 kilogramowym amplitunerem a tym, czymś stojącym na biurku i zajmującym tyle miejsca co lampka.quote]

Końcówki mocy są w subie, który jest bardzo ciężki.
Masz tam 25 cm głośnik i potężne radiatory.
Na biurku masz tylko interface sterujący - preamp.

asoz

New member
No ta spadł na jakości zarówno wzmacniacz jak i sub, bo musieli to upchać w jedną skrzynkę. Przestań robić z tych Logitechów nie wiadomo co bo to tylko zestaw głośników komputerowych.

A jeśli chcesz pisać takie bzdury, że zestaw za 4k zagra gorzej, lub że żeby było lepiej trzeba wydać 20k to zmień forum.

darkmajin

Member
Bez reklam
zostaw blureja juz broni tych super glosnikow z thx w drugim temacie.. co ma biedny zrobic jak juz kupil :mrgreen: nawet w kable do nich zainwestowal :D

adasss147

New member
Witam rownież posiadam te głośniki i grają moim zdaniem znakomicie. A tak wogóle to mam pytanie. Czy podlacze te głośniki do kina domowego samsung HT-TZ215 przez wejście optyczne? z gory dzieki za odp

gadulinho

New member
Bez reklam
Czy ktoś wie co może być przyczyną migania podświetlenia w "amplitunerze" Z5500 ? Dziś zauważyłem po włączeniu że zamiast jednolitego podświetlenia, cały czas błyska się :(

broda1725

New member
Bez reklam
Odświeżę tego kotleta ale mam parę pytań które mnie nurtują po przemeblowaniu i od nowa zmontowaniu zestawu czy ktoś z obecnych użytkowników obczaił co dają te funkcje w tym zestawie lub w tym modelu co ja mam , nigdy nie kombinowałem z nimi.

Surround delay 0....|....+
Panorama on/off
Diemension F....|.....R
Center Width N....|.....W

Do góry