Na początku dziękuję za odpowiedzi, które pomogły mi podjąć decyzję o zakupie owej klawiatury. Już drugi dzień cieszę się jej funkcjonalnością. Używam jej z odległości około 3m podłączonej do tv UE40ES5500. Touchpad działa w miarę precyzyjnie i szybko ale jest to kwestia raczej przeglądarki w tv a konkretnie obsługi wskaźnika. Jest to w pełni do zaakceptowania. nie działają u mnie klawisze do obsługi dźwięku i strony domowej i to raczej też kwestia przeglądarki. poza tym klawiatura świetna do obsługi tym bardziej z kanapy

no i 40" ekran. Klawisze są wystarczająco duże i precyzyjne, dość mały enter ale idzie się przyzwyczaić. Touchpad wystarczających rozmiarów i jeśli ktoś jest przyzwyczajony do specyfiki używania touchpada ( ja pracuje na touchpadzie już 8 miesięcy) i nie jest mega pedantyczny to będzie zadowolony. Uważam że wygoda jest w pełni zrekompensować małe minusy występujące w porównaniu np. z laptopem ale należy pamiętać że to tylko tv. W moim przypadku jeśli chodzi o obsługę internetu (jak normalny użytkownik, youtube itp., poczta, googlowanie, ect.) z powodzeniem zastąpi mi laptopa

Śmiało polecam tą klawiaturę!