Logitech Harmony One - pilot szyty na miarę - test uniwersalnego pilota

Aktualnie ...

• Total voters
    0

Banned
Czy ktos wie jak to skonfigurowac - mam Harmony 1000.

http://www.3kropki.pl/p/3/6/odbiornik_logitech_harmony_895_rf_ir_extender.php

Podlaczylem do pradu zainstalowelem jak kazali ;) i nie wiem jak to teraz wykorzystac ? Nie mam instrukcji do tego . Mam jakies 4 kabelki (nadajniki podczerwieni. Uzywam tego czegos w tym samym pokoju co mam pilota wiec nie ma mowy ze sygnal nie dochodzi.

Ktos moze pomoze ;) Moze ktos ma instrukcje w PDFie albo cenne rady.

I druga sprawa z ustawianiem opoznien. Moj tv startuje jakies 20 sekund i wszystkie opoznienia ustawilem na 25 a i tak sam mi zrodla nie chce zmienic - jaka opcje konkretnie musze ustawic aby po wlaczeniu tv przelanczal sie na HDMI 3 po uplywie 25 sek.

Ostatnia edycja:

111kris

New member
Potrzebna Instrukcja PL do Harmony One

Jak w temacie - czy ma ktoś w pdf może instrukcję do tego pilota. Kupiłem okazyjnie ale niestety bez instrukcji. Jest na stronie Logitecha ale niestety nie lubią tam naszego języka i jest jedynie po angielsku.

111kris

New member
Faktycznie wiele ona nie wnosi. Dzięki wielkie totmes526 za instrukcję. Szukałem instrukcji bo mam problem z ładowaniem (myślałem że mi pomoże w problemie). Chodzi o ładowanie. Nie mogę naładować pilota a w zasadzie akumulatora. Zakupiłem zamiennik (h__p://w__.allegro.pl/item582103455_akumulator_do_pilotow_logitech_harmony_one_ak09.html) [nie mogę wstawić linka - oczywiście htttp i www] i niestety po całonocnym ładowaniu nic - na wyświetlaczu pokazuje około 1/4 paska na zielono. Po wyjęciu z bazy - pilot nie reaguje. Będąc w bazie załącza się logo, asystent, pokazuje urządzenia lecz nie wyświetla "moje działania". Używa ktoś z Was może takiego akumulatora? Miał ktoś już taki problem? Brak ładowania to problem zapewne akumulatora lub po prostu problem z pilotem. Skontaktowałem się już ze sprzedawcami. Zobaczę co odpiszą.

markatan

New member
Mój jak jest na bazie i się ładuje to wyświetla bateryjkę z piorunkiem i nie reaguje na przyciski.
Być może u Ciebie jest problem z bazą a nie z pilotem

mars28

New member
danielp napisał:
Nie to nie Philips, to chyba nie zależy od sprzętu. Mam taki sam objaw zarówno na tunerze SAT Golden Interstar jak i tunerze kablowym (cyfrowym) z multimedii. Wyraźnie widać, że nie ma tu wpływu długość uruchaminia się danego tunera, poprostu pilot długo zwleka zanim wyśle mu sygnał uruchomienia.
Ja mam model 555 i dokładnie ten sam problem - po włączeniu TV, pozostały sprzęt włączany jest z dużym opóźnieniem, co najmniej 6-7 sek. Dla mnie wygląda to tak jakby pilot włączał jedno urządzenie i ustawiał w nim wszystko a następnie brał się za kolejne. Trochę to bez sensu bo przecież mógłby np. włączyć po kolei wszystkie urządzenia a następnie bawić się z ich ustawianiem. Próbowałem to obejść skracając opóźnienie włączenia TV na 1000ms, ale wtedy pojawił się problem z prawidłowym wyborem wejść w TV, po prostu TV jeszcze się całkowicie nie załączył a pilot już próbował mu ustawiać wejście. Metodą prób i błędów dołożyłem kilka sekund opóźnienia i dopiero polecenie wybrania określonego wejścia w TV. Efekt - pilot włącza TV, i po ok. 1 sek. pozostały sprzęt, więc jest w miarę dobrze, ale sporadycznie ma problemy z wejściami w TV.

szadoky

New member
Witam mam pytanie po położeniu pilota do bazy wyświetlił mi się komunikat ,, Błąd ładowania skontaktuj się z działem ...itd " czy ktoś miał już taki problem nie wiem czy to jest spowodowane przez bazę zasilacz czy akumulator nie jest oryginalny . jeszcze jedno pytanie który zasilacz jest od pilota pisze że oba ale mają inne parametry
1 http://tiny.pl/b3l9
2 http://tiny.pl/b3lw

Przypomniało mi się jeszcze czytałem gdzieś (może nawet na tym forum będę musiał przewertować jeszcze raz wątek jak będzie więcej czasu ) że są właśnie problemy z zamiennikami akumulatorów nie ładują się na bazie czy to prawda

Ostatnia edycja:

totmes526

New member
Ho

111kris napisał:
Faktycznie wiele ona nie wnosi. Dzięki wielkie totmes526 za instrukcję. Szukałem instrukcji bo mam problem z ładowaniem (myślałem że mi pomoże w problemie). Chodzi o ładowanie. Nie mogę naładować pilota a w zasadzie akumulatora. Zakupiłem zamiennik (h__p://w__.allegro.pl/item582103455_akumulator_do_pilotow_logitech_harmony_one_ak09.html) [nie mogę wstawić linka - oczywiście htttp i www] i niestety po całonocnym ładowaniu nic - na wyświetlaczu pokazuje około 1/4 paska na zielono. Po wyjęciu z bazy - pilot nie reaguje. Będąc w bazie załącza się logo, asystent, pokazuje urządzenia lecz nie wyświetla "moje działania". Używa ktoś z Was może takiego akumulatora? Miał ktoś już taki problem? Brak ładowania to problem zapewne akumulatora lub po prostu problem z pilotem. Skontaktowałem się już ze sprzedawcami. Zobaczę co odpiszą.
Instrukcja jest też tu, ja też mam baterię z Allegro i ładuję się bez problemu
HO.jpg

111kris

New member
No właśnie - może to problem z baterią. Niestety nie mam gdzie sprawdzić pilota z inną oryginalną baterią. Po włożeniu do bazy przez ułamek sekundy wyświetla czerwony komunikat o problemie z ładowaniem. Skontaktowałem się ze sprzedawcą - mam mu odesłać komplet i prześle mi nowego. Zobaczymy. Jeśli problem się powtórzy to zapewne wina baterii.

arkadiusz_s.

New member
Harmony One

Kupiłem na giełdzie Logitech Harmony One. Wydaje się, że wszystko jest ok, ale problem pojawia się kiedy chcę go ładować na stacji. "problem z ładowaniem, skontaktuj się......" Używam ładowarki z Noki 5,7V 800mA (oryginalna powinna mieć 5,5V) myślę, że to nie stanowi problemu. MOże akumulator również z Noki 7210/6210. Napiszcie co wiecie koledzy.

szadoky

New member
Właśnie tak jak pisałem kilka postów wyżej ja mam ten sam problem , także kupiłem akumulator do noki , i gdzieś czytałem że są problemy z nie oryginalnymi akumulatorami , nie mogę tego znaleźć jakby ktoś miał jakieś info na ten temat to proszę potwierdzić , jak na razie to jestem na etapie wymiany e-maili z pomocą techniczną Logitecha . Na allegro jest aukcja akumulatorów logitecha , gdzie sprzedawca przestrzega przed akumulatorami noki , tylko czy nie jest to chwyt
http://allegro.pl/item601945950_logitech_bateria_pilota_harmony_one_895_885.html

111kris

New member
Trochę podobny problem jak mój. Oryginalna ładowarka ma nie 5,5 v ale 5,8 v przy 1 A - ale myślę, że problem nie tkwi w ładowarce (niewielka różnica napięcia w granicach dopuszczalnych). Problemem jest zapewne nieoryginalny akumulator do pilota. Swoją drogą jak próbowałem podłączyć zasilacz od nokii działo się to samo jak u arkadiusza s.

mars28

New member
Pytanko do użytkowników pilota Harmony One: czy którykolwiek z jego przycisków "tyka" przy naciskaniu? Mam Harmony 555 i dźwięk przy przełączaniu kanałów, regulacji głośności i przyciskach kierunkowych mnie delikatnie irytuje i coraz bardziej skłaniam się do zmiany pilota.

blady82

New member
Witam
Nosze sie z zamiarem zakupu piloa Logitech.
Zastanawiam sie nad modemel Harmon One i modelem 525
GLownie chodzi o cene.Czy te modele bardzo roznia sie od siebie?Wyczytalem ze modelm One ma ekran dotykowy .Czy ta funkcja jest w ogole wykorzstywana czy jednak i tak wiekszosc korzysta z przyciskow umieszczonych na pilocie.:)
Prosze o jakies opinie modeli jest pare a naprawde nie wiem ktory wybrac:)

Do góry