Logitec Z-5500

anakin18

New member
Czesc,

Co sądzicie o tych glosnikach?? mimo wysokiej ceny slyszalem bardzo pozytywne opinie

dodam, że planuję ich zakup w najbliższym czasie, ewentualnie czy w cenie do 2000 znajdzie się coś dobrego bezprzewodowego??

Ostatnio edytowane przez moderatora:

siwyyy77

Member
anakin18 napisał:
ewentualnie czy w cenie do 2000 znajdzie się coś dobrego bezprzewodowego??

IMHO jedno wyklucza drugie...
A co do Z5500 to sporo jest na tym forum, ogółnie niezłe głośniczki, sam miałem brać je ostatnio ostatecznie wybrałem składaka amplituner +zestaw glośników 5.1 ze przemówiła większa możliwość rozbudowy, większe możliwości połączeń, z Logitechem (ogranicznona ilość wejść) musiałbym kombinowac z połaczeniem mojego sprzętu itp.
A/V mam z nowymi dekoderami HD;)

Po prostu bardziej przyszłościowy sprzęt...

Odsłuchowo logitech nie wypadł źle, porównując go do (moich) HKTS11 ale słuchałem ich w innym miejscu i innym czasie więc porównanie niemiarodajne... jednak róznica delikatna była wyczuwalna na kozyść harmana:cool:

Prokop

New member
Bez reklam
1300zł (teraz może i mniej) to wysoka cena? Może jak na głośniki komputerowe i owszem ale dzięki wbudowanym dekoderom i ilościom wejść, jak sam piszesz mogą posłużyć za kino domowe, a za aktywne kolumny do kina 1300zł to naprawdę nie dużo. Cena adekwatna do jakości. Co do brzmienia dużo góry i średnicy, mocny bas z ograniczoną kontrolą. Dyskę można robić, super wrażeń dźwiękowych bym nie oczekiwał, no ale to w końcu głośniki komputerowe z wyższej pólki.

mario1969

New member
Do stereo- marnie,
koncerty DTS-jako tako,
kino - może być.
podłączone bezpośrednio do DVD lub np. N" nie grają górą- sama średnica. mała szczegółowość, mocny bas średnio kontrolowany potrafi wystraszyć, można z powodzeniem podłączyć na fronty lepsze monitorki (tak ma teraz mój dzieciak gra to bardziej zdecydowanie lepiej, choć mi to już trudno zaakceptować). Co jeszcze -2 razy serwis (awaria sterownika) ( dobry serwis) dodatkowo 2 razy sam wymieniłem bezpiecznik, obecnie w sterowniku wysiadło podświetlenie.

Do góry