W październiku 2013
Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2
Mówisz serio?
Kupiłem wczoraj ten telewizorek w dobrej promocji za 1990zł - mam nadzieję, że TNV player się pojawi bo generalnie słabizna jeśli chodzi o polskie aplikacje
W październiku 2013
Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2
Mówisz serio?
Kupiłem wczoraj ten telewizorek w dobrej promocji za 1990zł - mam nadzieję, że TNV player się pojawi bo generalnie słabizna jeśli chodzi o polskie aplikacje
A gdzie była taka promocja jeśli można spytać? Ile cali za taką cenę?
MediaMarkt w Gdyni ale to chyba tylko na otwarcie sklepu, inne ciekawe które zauważyłem to
Sharp 40LE540E za niecałe 1700 zł
40EH6030 za niecałe 1900 zł
PS. Obraz całkiem całkiem na tym LG z tego wątku ale niestety ta płynność pozioma to skandal. Obok stał starszy LS570S i na nim literki w wiadomościach polsat news były wyraźne a na LM620S porażka. Co innego LM670S tam było wszystko jak należy.
Obok stał starszy LS570S i na nim literki w wiadomościach polsat news były wyraźne a na LM620S porażka.
To ciekawe bo ponoć cala seria 6xx LG ma problemy z płynnością więc jakim cudem 670s był "super" pod tym względem ... zarówno 620s i 670s to są 100 Hz telewizory (raczej 670s nie ma innej lepszej matrycy) nawet konfiguracja ustawień obrazu na forum jest taka sama do nich (nie ma jakiś specjalnych do konkretnego modelu) ... 670s różni się od 620s głównie tym że ma "local dimming" a to na pewno nie wpływa na czytelność literek ...PS. Obraz całkiem całkiem na tym LG z tego wątku ale niestety ta płynność pozioma to skandal. Obok stał starszy LS570S i na nim literki w wiadomościach polsat news były wyraźne a na LM620S porażka. Co innego LM670S tam było wszystko jak należy.
Dokładnie zgadzam się z Tobą ... znając życie do by trzeba było każdy z tych telewizorów ustawić na takie same ustawienia i dopiero wtedy wydawać opinie ... bo tam mogą się "cuda" dziać w ustawieniach obrazu jak tak każdy sobie zacznie "testować" te Tv to się też nie ma co dziwić że są takie sytuacje a nie inne ... co do jakości sygnału to druga kwestia patrząc nawet na swoim przykładzie oglądałem 2 stacje informacyjne na monitorze (LG z panelem IPS) na jednej literki przesuwające się w tabelce tak jakby "skakały" nie było to płynne ... natomiast na drugim kanale już nie było żadnego problemu wszystkie literki ładnie się przesuwały ... więc jakość nadawanego obrazu ma tutaj też duże znaczenie.Przecież jest True Motion, i jak się weźmie na gładki to już jest idealnie płynne, można też opcje, Użytkownika ustawić od 1 do 10. Mam 47LM670S.
W LM620S też jest True Motion ?
A w marketach, to mają różne sygnały. Byłem w Media M. i zauważyłem że jakaś tam reklamówka idzie i na wszystkich TV obraz nie jest płynny, na pytanie czemu tak jest odpowiedzieli taki sygnał.
A przecież TV każdy można inaczej ustawić, a ludzie jak oglądają to kręcą w ustawieniach a później są dziwne różnice.
TVN24, sygnał SD z kablówki. W True Motion De-Judder ustawiony na 5. Napisy idą płynnie i literki są czytelne.może ktoś z posiadaczy tego Tv (Lm620s) wypowie cię co do płynności i czytelności literek w przesuwającym się pasku informacyjnym np. na Tvn24
Czesc,
Nie jestem videofilem ale ogolne pojecie mam o technologiach i problemach ktore moga wystapić; porownywalem na stonach producentow,sklepow, testow oraz w sklepie modele 42LM620S vs 42LM660S(670S-srebrna ramka heh) i doszedlem do wniosku ze te 2 TV roznia sie jedynie:
-brak ramki w 660/670s a w 620s dosc cienka ramka(czyli wzglad estetyczny)
-wszystkie maja podswietlanie edge led za pomoca LED plus
-w 660/670S masz wbudowane Wifi oraz w zestawie Magic remote, okulary dual play, nakladki na okulary 3D vs w 620S sa tak jak w 660S 4 pary okularow 3D, trzeba dokupic osobno pod usb Wifi(ok130zl lub zamiennik) Magic remote dokupic 100zl, nakladki na okulary(nie znam ceny dostepne od wrzesnia jak slyszalem).
-LAN oraz WIDI jest 670/660/620S wiec jak masz ruter w poblizu to to nie problem.
-wyglada ze reszta ogolnie jest to samo, jak ktos ma jakies uwagi to prosze o dodanie.
Bawilem sie ustawieniami obu tych tv w sklepie i po skonfigurowaniu ich identycznie obraz na nich byl identyczny jakosciowo (obraz HD), do 620S podlaczylem w sklepie cyfrowke(zwykle kanaly i HD i po custom ustawieniach wygladl obraz jak na TV za 5-6k zl samsunga czy panasa bo te tanie TV samsunga to tragedia...TV w nocy nie ocenilem bo w sklepie nie da sie bo maja 1000W swiatla tam heh ale niedlugo bede mogl na swoim sprawdzic...
Wybralem 42LM620S dzis przyjezdza kurierem 2670zl(wraz z przesylka) z neo24.pl Polecam
Pozdrawiam
A gdzie była taka promocja jeśli można spytać? Ile cali za taką cenę?
Czy mógłbyś zdradzić żródło tej informacji, lub jaki to może mieć wpływ na resztę elektronikik:Wystarczy przestawic rezystor na plycie glownej z pozycji R107 na R106.
Pozdro.
WitajJestem serwisantem LG.
Modele LM640,LM660,LM670,LM760,LM765 maja taka sama plyte glowna.
Duzo ludzi narzeka na brak plynnosci w dynamicznych obrazach w modelach LM660 i LM640. Przestawiajac dany rezystor zalacza sie dodatkowe funkcje w procesorze.
Modele LM6xx maja ta funkcje wyłączoną, a LM7xx włączona.
Zmiana nie ma zadnego wplywu na elektronike.
Podswietlenia led nie da sie dolozyc, ale mozna powiekszyc czestotliwosc z 400 Hz do 800 Hz.
Wystarczy przestawic rezystor na plycie glownej z pozycji R107 na R106.
Jestem serwisantem LG.
Modele LM640,LM660,LM670,LM760,LM765 maja taka sama plyte glowna.
Duzo ludzi narzeka na brak plynnosci w dynamicznych obrazach w modelach LM660 i LM640. Przestawiajac dany rezystor zalacza sie dodatkowe funkcje w procesorze.
Modele LM6xx maja ta funkcje wyłączoną, a LM7xx włączona.
Zmiana nie ma zadnego wplywu na elektronike.
Śrubokręt do rozkręcenia obudowy i lutownica do wylutowania rezystora i wlutowania go w nowym miejscu. Jeśli nie masz doświadczenia i lutownicy do precyzyjnego lutowania elementów SMD, sam się nie bierz.co jest potrzebne