Lm620s i efekty 3D wyjscia z ekranu, a odleglosc od tv

Bigger

New member
Napiszcie jak daleko siedzicie od tv i czy w 3D macie efekty wychodzenia z ekranu jak jest odpowiednio przygotowany film. Ja mam 55'' z 3,5 m i nie ma tego efektu, a raczej rozdwojone obiekty, dobre na zeza :) Moze ktos to potwierdzic i powiedziec jak wyglada ta kwesia porownujac z aktywnym 3D?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

micmus

Member
Bez reklam
Napiszcie jak daleko siedzicie od tv i czy w 3D macie efekty wychodzenia z ekranu jak jest odpowiednio przygotowany film. Ja mam 55'' z 3,5 m i nie ma tego efektu, a raczej rozdwojone obiekty, dobre na zeza :) Moze ktos to potwierdzic i powiedziec jak wyglada ta kwesia porownujac z aktywnym 3D?

Ale same obiekty rozdwojone wychodzą z ekranu czy też nie - bo jeśli wychodzą a są rozdwojone to było o tym pisane w dziale z LG 47LM670 i 42. Także jak to jest Ciebie? Wychodzą, ale błędnie czy nie wychodzą wogóle z ekranu ?

Bigger

New member
Ale same obiekty rozdwojone wychodzą z ekranu czy też nie - bo jeśli wychodzą a są rozdwojone to było o tym pisane w dziale z LG 47LM670 i 42. Także jak to jest Ciebie? Wychodzą, ale błędnie czy nie wychodzą wogóle z ekranu ?

Obiekty sa na plaskim ekranie, nie wychodza i do tego sa rozmazane, albo rozdwojone. Obiekty, ktore powinny wyjsc poza ekran. Nie rozumiem tego. Glebie widze, ale tylko do wewnatrz ekranu. Pozdrawiam.

macif

New member
niestety, ale ja też mam problem z 3D, na zołwiku sammy nie wiedziałem momentami na co patrzeć bo obraz się rozjeżdżał, w innych filmach widać tylko głebie tła nic poza tym.

rychu

New member
Na tym samym modelu ale 42", przy oglądaniu z 3m meczu finałowego Euro 2012 ja nie widziałem za bardzo efektu wychodzenia z ekranu. Natomiast druga osoba ciągle wspominała, że jakiś sędzia łazi po pokoju :)
Głębia ustawiona na 20
Punkt oglądania na +7 - wtedy uzyskujemy efekt wyjścia z ekranu, przy ustawieniach "-" powiększa się głębia ale nic nie wyłazi.
Tak twierdzi osoba, która to ze mną oglądała, bo ja tego nie dostrzegam.... Dużo zależy od oczu użytkownika :)

Do góry