LG55LW570s czy Philips 55PFL7606 k?

greg1000

New member
Witam, czy miał ktoś możliwość przetestowania obydwu telewizorków i może mi doradzić który kupić? Różnica w cenie jest niewielka, niestety nie miałem okazji widzieć jak działa Philips. Wg ekspertów w philipsie są słabe czerń i kontrast. Wiadomo, że głównie ogląda się 2d więc to jest najważniejsze. Wg parametrów technicznych LG jest dużo lepszy, ale czy sprawdza się to w rzeczywistości, tzn płynność ruchu, kolory itp.
Bardzo prosze o podpowiedż bo chciałbym już zamówić któryś z tych modeli, aktywne niestety odpada bo mam małe dzieci i nie chce męczyć im wzroku

greg1000

New member
greg1000, co spowodowalo, ze rozpatrujesz akurat te 2 modele?
Chce kupić telewizor 3d najlepiej 55 cali i pasywny bo dzieci też mają oglądać czasami. Jeżeli masz jakieś inne propozycje modeli to jestem otwarty na propozycje.
Lg widziałem już jak działa, niestety w żadnym sklepie w mojej okolicy nie ma takiego Phila.
Dodatkowo cena jest w moim zakresie finansowym, początkowo jeszcze brałem pod uwage Panasa 50vt30, niestety jest aktywny.

gosc_niedzie

New member
Oba telewizory są zbudowane na tej samej matrycy IPS więc czerń i kontrast nie będą się zbytnio różniły.
Philips czerń- 0,22cd/m2; biel- 210cd/m2; kontrast- 949;
LG czerń- 0,19cd/m2; biel- 194cd/m2; kontrast- 1055;
link do porównania

Ostatnia edycja:
Do góry