LG seria LD, LF czy LH i czym sie roznia

hardxcore

New member
A wiec po naczytaniu sie masy recenzji ide za LG, jednak jeszcze musze wybrac odpowiedni model.

Znalazlem te 3 serie 32LD320 do 465, LH3000 oraz LF2510, niestety nie widze nigdzie w opisach co oznaczaja ld, lh i lf oraz co to za matryce.

TV ma spelniac role monitora, czyli musi miec niski input lag oraz wiadomo jak najlepsza jakosc obrazu.

PS

z tego co widzialem to np model 32ld465 ma wbudowane usb do ogladania filmow, wiec np jesli inne modele sa tansze i bez tej opcji to bym je bral.:popcorn:

tdx

New member
Bez reklam
lf2510 i lh3000 to starsze modele jedynie ld są aktualne. Na twoim miejscu poszukał bym serii ld420/450 lub jesli chcesz miec divx z usb od razu bez kombinacji poszukaj ld465 - wszystkie te modele to 50hz i matryce full hd

hardxcore

New member
lf2510 i lh3000 to starsze modele jedynie ld są aktualne. Na twoim miejscu poszukał bym serii ld420/450 lub jesli chcesz miec divx z usb od razu bez kombinacji poszukaj ld465 - wszystkie te modele to 50hz i matryce full hd
Dzieki za szybka odpowiedz.

A moze wiesz cos wiecej o tej serii LD? Chodzi mi o matryce i jakosc obrazu, oraz czy roznia sie czyms szczegolnym wszystkie modele, nie liczac usb.

O z tego co widze to 465 LD jest na IPSie, prawda? :O

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
no to 420 od 450 rozni sie głosnikami: 450 ma 2 glosniki jednodrozne 420 ma 4 glosniki dwudrozne; matryce te same kontrast 60000. Ja nie widze miedzy tV seri 4 rożnic w obrazie :)

hardxcore

New member
Zeby nie zakladac noweg otematu to spytam tu,.

Wlasnie czytalem sobie opinie ludzi dotyczacych lcd lg i lcd ogolnie i podobno na 50hz widac migotanie oraz po godzinie zaczyna bolec glowa, szczegolnie jesli uzywa sie go jako monitora, prawda?

hardxcore

New member
budzet nie gra roli, ale celuje jak w najtansze, LG 32LD450 mam na oku za 1300 (ips matryca [chyba], nisk iczas rekacji i dobry obraz), jak wspomnialem led raczej u mnie odpada, a plazma to od 42 cali, a ja szukam 32 max.

Ogolem szukam prostego lcd, bez bajerow typu usb, internet, ale z jak najlepsza jakoscia obrazu (dzwiek niewazny).

hardxcore

New member
ledy maja to do siebie, ze przy wiekszym oswietleniu traca kontrast, a na kontrascie wlasnie bazuja, po prostu mam gaming room tak usytuowany, ze szczegolnie w lato jest duzo swiatla co na starym crt powodowalo ogladanie okna zamiast filmu.

gdzie te artykuły wyczytałeś?
bo ja mam leda z błyszczącą matrycą i pokój z oknami na południe,rolety w oknach które mi tylko kurz zbierają,bo ich nawet nie opuszczam

czaszkomor

New member
Przyjmuje się, że najlepszą serią wśród telewizorów LG jest seria LH. Widać to zresztą po cenie oraz po parametrach...

Do góry